Nieuws| Nederlanders 11e en 14e op Kolonisten WK

Door Astrid Pater

Afgelopen 16 en 17 augustus vond tijdens ’s werelds grootste spellenbeurs, de Gen Con Indy, het Wereldkampioenschap De Kolonisten van Catan plaats. Uit de hele wereld* reisden Catan-liefhebbers naar de Verenigde Staten af om hun land op dit prestigieuze toernooi te vertegenwoordigen en een gooi naar deze felbegeerde titel te doen. Ook Nederland werd vertegenwoordigd. Spellenfabrikant 999 Games vaardigde Nederlands Kampioen De Kolonisten van Catan 2007, Niek van de Schoot, en Catanfanaat André Hanemaaijer af om voor Nederland uit te komen. Helaas geen gouden medaille voor Nederland, maar wel een mooie 11e en 14e plek.

Op zaterdag 16 augustus barstte de strijd los in de lobby van het Indiana Convention Centre. Tijdens de voorrondes speelden alle deelnemers vier spellen, elke keer vanuit een andere startpositie, zodat iedereen dezelfde kansen had. De beste acht met de meeste overwinningen gingen door naar de halve finale, die op zondag 17 augustus plaatsvond. Aansluitend werd er door de vier beste spelers van het toernooi tijdens een zenuwslopende finale gestreden om de titel “Wereldkampioen De Kolonisten van Catan 2008”. De Amerikaan Todd Sweet bleek oppermachtig en ging aan de haal met de gouden plak. Niek en André belandden uiteindelijk op een respectievelijke 14e en 11e plek in het eindklassement.

“Wij zijn heel trots op onze prestatie,” zegt Niek van de Schoot. “Zowel André als ik eindigde tijdens de voorrondes op een tweede plek in onze poule. Helaas was dit niet voldoende om zondag nog een keer te mogen aantreden. Desalniettemin was deelnemen aan dit WK een geweldige ervaring. Niks is leuker dan je grootste hobby met gelijkgestemden van over de hele wereld te delen.”

 

 

Met dank aan 999 Games voor informatie.


Goede score Nederland: 11e en 14e op het Kolonisten WK.

. : B A N N E R S : .