Nieuws| 999 Games najaar 2007

Door Astrid Pater

Ieder najaar is het weer raak. De herfstkriebels in de buik, want met welke spellen gaan we in de herfst en winter rond de tafel zitten. 999 Games komt met maar liefst 6 nieuwe spellen, waaronder een Catan-uitbreiding zodat je het spel nu ook met zijn tweeën kunt spelen.

Hippe Kippen en Wollie Bollie
In Hippe Kippen draait alles om accessoires. Oh ja, en natuurlijk om de haan Rooster Booster. Met een ketting van vossentanden, een gouden graankorrel of een platina enkelbandje probeer je het hart van de stoerste haan van het noordelijk halfrond te veroveren. Uiteraard lukt het de kip die de meeste punten weet te verzamelen.
Alleen de titel Wollie Bollie klinkt al hartverwarmend. Wollie Bollie is een bluf- en dobbelspel met kaarten waar geen ronde hetzelfde is. Je verzamelt kaarten om een goede kudde en rustige honden bij elkaar te krijgen. De beste schapenhoeder wint namelijk het spel.

Wollie Bollie

The Golden Compass en Chicago Poker
Het is al weer een tijdje geleden dat 999 Games een spel heeft uitgegeven met een film als inspiratie. Dit najaar is het weer eens raak: The Golden Compass. Straks in de biosopen of als bordspel op tafel. Doel van het spel is om als eerste de brug naar de andere wereld te bereiken. Om hierin te slagen moet je ervaring in vier verschillende gebieden opdoen. Het spel vraagt om enig strategisch inzicht, maar dat maakt het wel uitdagender.
Waar de laatste maanden al veel Pokerspellen in de winkels zijn verschenen heeft Phalanx met Chicago Poker een iets andere insteek gekozen. Door het leggen van de juiste pokercombinaties probeer je zoveel mogelijk 'speak-easies' in handen te krijgen. Verzamel drie dezelfde, vier verschillende of vijf willekeurige speak-easies en wordt de held van Chicago.

The Golden Compass

Kooplieden en Barbaren & Kunstenaars en Weldoeners
Het grote nadeel van de Kolonisten van Catan is dat je het met minimaal 3 spelers moet spelen (tenzij je achter je pc'tje zit, dan kan het zelfs in je uppie). In Kooplieden en Barbaren, de nieuwst Catan-uitbreiding, is hier rekening mee gehouden. Het spel biedt vier nieuwe varianten waaronder één dat je met zijn tweeën kunt spelen. Daarnaast biedt het spel vijf nieuwe scenario's. Klinkt nu al als een uitbreiding die de moeite waard is. Bovendien heb je voor deze uitbreiding alleen het basisspel nodig!
Het Kolonisten Kaartspel wordt dit najaar geleverd in een mooi blik met een nieuwe uitbreiding: Kunstenaars en Weldoeners. Over het blik is nagedacht, want je kunt er ook andere uitbreidingen op het kaartspel in kwijt. In Kunstenaars en Weldoeners gaat het er overigens om je burgers tevreden te houden. Hoe je dat doet? Zorgen voor lekker eten, mooie kunst en goede scholen. Zo eenvoudig is het.

Kooplieden en Barbaren

 

 

 

Met dank aan 999Games voor de informatie omtrent de nieuwe spellen.Nieuw: Hippe Kippen

. : B A N N E R S : .