Nieuws| Agricola wint Nederlandse Spellenprijs


Afgelopen maandag 12 oktober maakte de Stichtting Nederlandse Spellenprijs bekend dat het ontwikkelingsspel Agricola de grote winnaar is van de negende editie van hun jaarlijkse verkiezing. 1.878 spelliefhebbers, een recordaantal, brachten hun stem op Agricola uit, waarmee het spel de nummer twee met maar liefst 640 punten verschil op afstand houdt. De derde plek wordt ook door een spel van 999 Games bezet: Stenen Tijdperk kreeg 1.054 stemmen.

Lovende kritieken

Agricola ontving naast 55 procent van de stemmen ook lovende kritieken van de onafhankelijke jury, bestaande uit vier recensenten die hun sporen in de spellenhobby ruimschoots verdiend hebben. De jury zegt over Agricola: “Het ontwikkelingsspel Agricola is een geslaagd huwelijk van spelsysteem en thema met daarbij prachtig en overvloedig spelmateriaal. Of men nu wint of verliest, Agricola bezorgt iedereen plezier bij de opbouw van een eigen boerderij.”

Naast de eerste plaats voor Agricola staan er nog drie spellen van 999 Games in de lijst. Stenen Tijdperk bezet met 1.054 stemmen de derde plaats. Op de vierde plek volgt Dominion met 1.036 stemmen en Het Achtste Wereldwonder vinden we met 638 stemmen op de zesde plaats terug.

Tijdens het Spellenspektakel in Zwolle neemt 999 Games de Nederlandse Spellenprijs officieel in ontvangst. Daar worden de genomineerde spellen ook door de uitgevers gepresenteerd of gedemonstreerd.

 

 

 

Met dank aan 999 Games voor de informatie.

 

 Agricola wint Nederlandse Spellenprijs.

. : B A N N E R S : .