Nieuws| Burgers' Zoo in Burgers' Zoo

Door Jan Willem

Woensdag 23 April. De dag van de persrelease van het Burgers' Zoo bordspel was aangebroken. Na een vroege wekker de trein in om te zien wat de mensen van 999 Games en Burgers' Zoo voor ons allemaal in petto hadden.

Toch weer vertraging
Gelukkig hadden we ingecalculeerd dat we wel ergens vertraging op zouden lopen (wat ook gebeurde), dus bijna op de minuut af kwamen we op tijd aan bij Burgers' Zoo. Daar werden we hartelijk ontvangen door een van de medewerkers van de dierentuin. Nadat wat meer mensen de weg naar de ingang hadden gevonden werden we naar de nieuwe Safari Lodge van Burgers' gebracht, met een prachtig uitzicht over de Savanne.

Welkom
Nadat iedereen een goed plekje had gevonden werden we eerst welkom geheten door de directeur van Burgers' Zoo, de heer Van Hooff. Na zijn openingswoord waarin hij ruiterlijk toegaf dat hij het spel nog niet gespeeld had (nou ja zeg!) werd het woord gegeven aan een van de medewerkers van 999 Games. Met behulp van een presentatie werd verteld dat het spel de Nederlandse versie is van ZooLoretto, met een extra "Burgers'" variant. De lay-out van het speelbord is veranderd, en het hele spel is opnieuw getekend, met soorten die te zien zijn in Burgers' Zoo. Dit is gedaan met behulp van de vaste tekenaar van Burgers', die alle tekeningen voor de dierentuin verzorgt. Beide partijen spraken hun waardering uit voor de samenwerking, waarna ceremonieel het eerste exemplaar werd aangeboden aan de heer Van Hooff. Nadat alle persfotografen het moment al gemist hadden werd nog eens geposeerd, maar toen hadden wij de foto al.

Welkom in Burgers' Zoo

Lunchen tussen zebra's en giraffen
Na het poseren werden de kinderen uitgenodigd om letterlijk op de Savanne, tussen de giraffen en zebra's, te lunchen. Iedereen die niet perse op de Savanne moest zijn mocht toekijken vanaf de brug naast de Savanne, en dat hebben wij toen ook maar gedaan. Nadat de kinderen hun lunch op hadden en de fotografen en cameramensen hun plaatjes geschoten, ging iedereen weer terug naar de Lodge en was er een lunch voor de andere aanwezigen. Hier kregen we meteen de gelegenheid om kennis te maken met alle mensen van de andere sites die uitgenodigd waren, dus hierbij de groeten aan de mensen van bordspel.com en het Spellenmagazijn! Het was erg gezellig!

Lunchen tussen de wilde dieren

Voedertijd
Nu was het moment aangebroken dat de kinderen achter de schermen aan de slag mochten. Ook de andere mensen mochten mee, en nieuwsgierig als altijd keken wij natuurlijk ook mee over de schouder. We werden door een verzorger meegenomen naar Burgers' Desert, waar de kinderen het eten klaar mochten zetten voor de dikhoornschapen, die ook te zien zijn in het spel. Nadat we even gekeken hadden achter de schermen bij de lynxen werden we doorgegeven aan een medewerker van de Bush, waar het voeren verder ging. Een zeekoe eet zo'n 30 kilo groenvoer (in Burgers' voornamelijk andijvie) per dag, en dat belandt natuurlijk niet vanzelf in het water. De kinderen moesten dus aardig wat kroppen het water in gooien, tot groot genoegen van de aanwezige zeekoeien en capibara's (grote zwemmende knaagdieren die blijkbaar ook van andijvie houden). Ook de vissen kregen wat te eten, waarna voor ons het leukste moment van de dag kwam. We mochten allemaal het verblijf van de aardvarkens in om het jong van afgelopen februari van heel dichtbij te zien, en zelfs moeders een grote aai te geven! Daarmee kwam een einde aan het verzorgen, waarna iedereen moe maar voldaan terug werd gebracht naar de Safari Lodge.

Leuke dag
Hier kregen alle kinderen hun eigen, zelf verdiende, Burgers' Zoo bordspel. Eén gelukkige won zelfs een vip-arrangement in Burgers' Zoo, zodat ze nog eens terug mocht komen. Omdat we het park nog wilden bezoeken zijn we daarom maar eens gaan kijken bij het nieuwe gebied van Burgers' Zoo, de Rimba (dat ook al in het nieuwe spel zit!). Al met al een erg geslaagde dag, met gezellige mensen en geweldig weer!

Eenmaal thuis hebben we het spel natuurlijk uitgeprobeerd, en het bleek zeker niet onaardig te zijn! Lees binnenkort de volledige recensie hier op Snelspel.

 

 

 

 

 

 


Nu in de winkel: Burgers' Zoo

. : B A N N E R S : .