Nieuws| Hasbro najaar 2006

Door Astrid Pater

De maand september is aangebroken en dat betekent dat we de zomer definitief achter ons laten. Hoewel het weer na een regenachtige augustusmaand flink aan het opklaren is, weten we dat we uiteindelijk afstevenen op de donkere en kille wintermaanden. Vele dagen zullen we binnen bij de kachel doorbrengen om de koude van buiten te vermijden. De perfecte tijd om met zijn allen rond de tafel te gaan zitten en een bordspel te spelen onder het genot van een warme kop chocolademelk. Laten we daarom eens gaan kijken wat Hasbro ons dit najaar te bieden heeft aan nieuwe spellen.

DVD TV Games: Het vervolg
Vorig jaar bracht Hasbro als eerste spellendistributeur DVD TV Games op de markt. Een concept dat voortborduurde op de misschien niet al te bekende video-bordspellen. Met veel plezier hebben we spellen als AtmosFear en Trivial Pursuit DVD Editie gespeeld. Dit jaar krijgen de DVD TV Games een flink vervolg. Hasbro komt met vier nieuwe DVD TV Games op de markt en de eerste is een Trivial Pursuit variant: Trivial Pursuit Disney DVD Game. Vorig jaar werden zowel de Trivial Pursuit DVD Editie als de Trivial Pursuit Disney Editie een groot succes. Dat moet de reden geweest zijn om de krachten van deze twee spellen te bundelen. Het leuke van de Disney DVD Game is dat het spel nu vol zit met Disney filmclips, geluiden, films en foto's. Voor Disneyfans een spel dat bij voorbaat al in je collectie thuishoort!

Pirates of the Caribbean
De afgelopen zomer heeft de 2 e Pirates of the Caribbean-film wekenlang volle zalen getrokken. Ik vind het dan ook helemaal geen probleem om in het najaar zelf op schattenjacht te gaan. En dat kan met de Pirates of the Caribbean DVD Game en het Pirates of the Caribbean Zeeroverspel. In de DVD Game is het speelveld een heuze schatkaart. Doel van het spel is zoveel mogelijk buit te verzamelen om dat later weer te begraven. Uiteraard gaat dit gepaard met het nodige vechten met piraten en het spelen van uitdagingen met behulp van de DVD. Wordt uiteindelijk de grootste piraat van de Caribbean. In het Zeeroverspel ga je op Isla de Muerta op zoek naar begraven schatten. Verzamel zoveel mogelijk schatpunten en wordt de rijkste en sluwste piraat. Dat kan door handel, maar dat is wel een beetje flauw natuurlijk. Plunder gewoon de schepen van andere piraten en wordt ‘slapend' rijk.

Cluedo
Een ander klassiek spel dat in een DVD Game jasje is gestoken, is Cluedo. In de Cluedo DVD Game wordt er dit keer geen moord gepleegd, maar wordt er iets gestolen. Het is aan jou om eerder dan je medespelers te achterhalen wie het gedaan heeft, wat er is gestolen, op welk tijdstip en in welke kamer. Doorzoek met behulp van inspecteur Bruin en butler James Slot Swaenensteyn om zo de misdaad op te lossen. Wie niet altijd een DVD-speler bij de hand heeft kan aan de slag met Cluedo Breinbreker. Het lichaam van Dr. Swart is gevonden in de Balzaal en ditmaal moet je met behulp van een breinbrekerkaart de moord zien op te lossen. Door de aanwijzingen van de kaart goed op te volgen moet je de moordenaar naar de balzaal kunnen lokken. Het voordeel van deze twee Cluedo-spellen is dat je ze ook alleen kunt spelen. In een verloren winteruurtje waarin iedereen druk met iets anders is, kun jij je ontpoppen tot een echte Sherlock Holmes.

Monopoly en Verborgen Vallei
Tot slot komt Hasbro nog met de volgende twee spellen voor dit najaar. Allereerst weer een nieuwe Monopoly-variant waarbij valsspelen wel heel erg lastig wordt. In de Monopoly van Dam tot Dom editie wordt er niet meer in contanten betaald. Nee, in deze editie gaat Monopoly met zijn tijd mee en wordt er gebruik gemaakt van bankpassen. Een betaalautomaat houdt bij hoeveel geld een ieder nog heeft en probeer die maar om de tuin te leiden met een verloren honderdje. De traditionele straten in deze Monopoly-variant hebben plaatsgemaakt voor moderne straten, gebouwen en hotspots. We zullen zien....Verborgen Vallei neemt ons mee naar het Himalaya-gebergte. Het speelbord is verdeeld over twee zijden. Het spel begint in de Tibetaanse tempel waar een oude inscriptie ligt die de ligging van de vallei verraad. Op de andere kant van het bord moet je zoveel mogelijk edelstenen en munten verzamelen en als eerste de verborgen vallei bereiken.

Veelbelovend
De spellen waarmee Hasbro dit najaar op de markt komt, klinken zeer veel belovend. Er lijkt een hoop potentie in te zitten om menig winteravond vol gezelligheid en een gezonde dosis spanning door te brengen. Wie zegt dat winters saai zijn, moet zich maar eens op een van deze spellen gaan storten.

 

Met dank aan Hasbro voor de informatie omtrent de nieuwe spellen.Nieuw: Pirates of the Caribbean Zeeroverspel

. : B A N N E R S : .