Nieuws| Hasbro najaar 2009

Door Astrid Pater

We mogen ons weer opmaken voor de koudere dagen van het jaar. De tijd om de gezelschapsspellen weer uit de kast te halen. Niet dat we al genoeg hebben van de spellen van de voorgaande jaren, maar we lopen altijd warm voor weer iets nieuws.

Schildpad op een rij
Voor de jonge spelers komt Hasbro met het spel Sjakie de Schildpad en 4x Vier op 'n Rij. Eerstgenoemde Sjakie kan praten en roept allerlei kleuren. Dan moet je de steen in de geroepen kleur onder de wankelende pootjes van Sjakie leggen. Het nieuwe vier op een rij-spel kan met vier spelers gespeeld worden. En dat niet alleen, je kunt aan twee zijden stenen in het raam laten glijden en je kunt ook nog eens andere spelers blokkeren. Misschien wel net zo leuk als Vier op een Rij 3D van een jaartje of 7 geleden.

4x Vier op 'n Rij

Samen spelen
Ook aan de spellen voor de hele familie is gedacht. Zo is er Pictureka Pinguïn, het vervolg op Pictureka. Dit keer strooit een pinguïn kaartjes rond en moet je de kaartjes zo snel mogelijk bij de bijbehorende opdracht zoeken. In Show It moet je door uit te beelden jouw team laten raden wat er op je kaartje staat. Dit type spellen staan garant voor lachen, gieren en brullen met het gezin. Monopoly Deal en Gekke Vissen Vechten zijn twee kaartspellen uit de hoge hoed van Hasbro. En ten slotte is er Monopoly City. Een variant met echte 3D-gebouwen en een onderhandelingskastje om de veilingen wat sneller te laten verlopen.

Show it

Trivial Pursuit
Wat er natuurlijk niet in de line-up van Hasbro mag ontbreken is Trivial Pursuit. Dit najaar in twee varianten. Trivial Pursuit Team en Trivial Pursuit Disney. De eerste is een teamvariant waarbij je in 4 rondes zo veel mogelijk punten moet zien te krijgen door vragen goed te beantwoorden. Het tweede is een pittige versie voor de volwassnen, want kinderen zijn natuurlijk helemaal thuis in de wereld van Disney. Niet voor niets dat er twee spelniveaus zijn, voor de Disneynovice en de Disney-expert.

Trivial Pursuit Team

 

 

 

Met dank aan Hasbro voor de informatie over de nieuwe spellen.Nieuw: Pictureka Pinguïn

. : B A N N E R S : .