Nieuws| iPawn: bordspel meets iPad

Jumbo introduceert iPawn: een nieuwe generatie bordspellen waarbij je speelt met echte speelfiguren of pionnen op de iPad. Hierbij dient de iPad als het welbekende spelbord, waarbij de speelfiguren speciale effecten op het bord activeren. Zo komen traditionele spellen als Ganzenbord onder je neus tot leven.

In het iPawn pakket vind je de interactieve pionnen en spelaccessoires, in de gebruiksaanwijzing staat een link naar de gratis app in de appstore. Daarnaast is het enige dat je nodig hebt een iPad en een paar medespelers. Hierna kan het spel beginnen!

Extra dimensie aan speelplezier
De iPawn geeft een extra dimensie aan de traditionele gezelschapsspellen. Door de iPawn speelfiguren worden verrassende animaties en speciale effecten op de iPad geactiveerd waarmee het spel nagenoeg letterlijk tot leven komt.
In het Oudhollandse Ganzenbord vliegen bijvoorbeeld de ganzen bijna het spel uit, in het Hengelspel hoor je het water van de vijver over de iPad heen klotsen en de slangen kronkelen over het bord bij het spelen van Snakes & Ladders.

Met de ontwikkeling van iPawn is het beste van twee werelden gecombineerd: de gezelligheid van samen een spelletje doen en de interactieve wereld van de iPad. iPawn is geschikt voor de hele familie, van jong tot oud. 

Allereerste iPawn spellen
Vanaf 15 november 2011 lanceert Jumbo haar eerste vier iPawn spellen: Ganzenbord, Slangen & Ladders, Air Hockey en Hengelspel. Op Facebook is er voor nieuwe fans van iPawn een maand lang elke dag een spel te winnen. De actie start 1 november a.s., wat betekent dat je kans maakt met iPawn te spelen zelfs voordat het in de winkels ligt. De actie eindigt, net voor Sinterklaasavond, op 1 december.

De software is in samenwerking met Fonk Mobile ontwikkeld en is gepatenteerd.
De iPawn speelstukken in de pakketten zijn geschikt voor zowel iPad 1 als iPad 2 en kunnen gebruikt worden in combinatie met de gratis bijbehorende apps in de Appstore. In 2012 zal iPawn ook beschikbaar zijn voor tablets met Android-Software.

De spellen zullen verkocht worden in zowel speelgoedwinkels als via web- en multimedia winkels door heel Nederland. Consumenten kunnen de iPawn spellen, bestaande uit speelstukken in combinatie met een gratis app, kopen voor € 9,99.

 

Met dank aan informatie van Jumbo.

 

 

 

 iPawn ganzenbord

. : B A N N E R S : .