Nieuws| Jumbo in 2007

Door Astrid Pater

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat het langzaam aan bekend wordt wat de spellen van 2007 gaan worden. Dat geldt dus ook voor Jumbo.

Knibbel Knabbel Knuisje & 4 Fun Tower
Na het sprookjesspel Wolfje Wervelwind komt Jumbo nu met Knibbel Knabbel Knuisje. Een spel over het welbekende sprookje Hans & Grietje. Het is de bedoeling om als eerste allerlei snoepgoed te verzamelen. Maar pas op voor de heks. Wanneer ze je betrapt, moet je het snoepgoed weer inleveren. Voor de kids komt Jumbo daarnaast ook met twee 4 Fun Towers: één met het thema Disney Princess en één met het thema Het Lelijke Jonge Eendje. De 4 Fun Tower bestaat uit vier bakjes die je in elkaar kunt draaien. In de bakjes zitten een verhalenboekje, geheugenspel, puzzel en vier figuren.

Nog meer Stratego
Stratego stond vorig jaar weer helemaal in de picture toen bekend werd dat de aloude spion een vrouw was geworden. Maar het spel werd ook nog eens in een nieuw jasje gestoken. De Stratego-variant heette Stratego Marvel en superhelden namen het op tegen de superschurken. Een leuke variant waar bepaalde helden en schurken speciale krachten hadden die tijdens het spel ingezet konden worden. Door de komst van de vrouwelijke spion, zijn voor 2007 nieuwe Stratego Travels in het leven geroepen. Want ook op reis mag de vrouw niet meer in het spel ontbreken. Daarmee is het echter rondom Stratego nog niet afgelopen. Er komt een 3D Stratego in de winkels te liggen onder de naam: Stratego Fortress. Het spel speelt zich af in de Middeleeuwen en moet je de vlag in het fort van je tegenstander zien te veroveren. Pas op voor valkuilen, gifbekers en verdedigende troepen.

CSI: Miami, Miljoenenjacht & het Van Dale Familiespel
Na het CSI Las Vegas spel kon een CSI : Miami variant niet uitblijven. Met name omdat CSI: Miami wereldwijd zelfs beter bekeken wordt dan de oorspronkelijke CSI. Wie CSI Het Bordspel al leuk vond kan dus naar hartelust met CSI: Miami aan de slag in 2007.Om nog even bij de TV-spellen te blijven kan iedereen nu ook thuis Miljoenenjacht spelen. Op nu zelf de koffertjes en versla de bank! Het Van Dale Familiespel is niet helemaal een nieuw spel, maar is nu aangepast aan de officiële spelling van 2005. Jong en oud kunnen zich weer volledig op dit taalspel gaan storten.

Minds Alike & True Colours
In Minds Alike is het de bedoeling om met eenvoudige voorwerpen dingen uit te beelden. Lukt het je om met bijvoorbeeld een wasknijper en een tandenborstel een giraffe of een olifant uit te beelden. Maar ook met een ganzenveer, ballon en steen kun je tal van dingen uitbeelden. In Minds Alike draait het om creativiteit, inlevingsvermogen en snelheid. Ten slotte begeeft ook Jumbo zich dit jaar op het pad van de DVD bordspellen met True Colours. In dit spel leer je je vrienden beter kennen, maar zij ook jou. Bij elke vraag die in het spel gesteld wordt, moet jij bedenken wat jouw vrienden over jou zullen zeggen. Krijg jij een paar van de stemmen, de meeste of zelfs helemaal geen stemmen? True Colours klinkt als een leuke partygame waar naast enige verontwaardiging ook heel wat afgelachen kan worden. We zullen het in de loop van het jaar ontdekken!

 

 

Met dank aan Jumbo voor informatie uit de 2007 Catalogus.Nieuw: CSI: Miami

. : B A N N E R S : .