Nieuws| Mannen zijn kampioen inpakken

Mannen zijn de beste auto-inpakkers en verslaan het vrouwelijk geslacht. Met de zomervakantie voor de deur is deze strijd der seksen dit weekend voor eens en voor altijd uitgemaakt tijdens de wedstrijd auto inpakken. 999 Games organiseert de wedstrijd vanuit het immer terugkerende inpakprobleem van te veel spullen in een te kleine auto. Hoewel vrijheid de belangrijkste reden is om met de auto op reis te gaan (78%), weegt voor 37% het meenemen van meer spullen het zwaarst. Verrassend genoeg geldt dit vaker voor mannen (43%) dan voor vrouwen (34%). Dit en meer blijkt uit de 999 Games vakantie-enquête onder 429 websitebezoekers van de spellenuitgever.

Nederlanders staan erom bekend hun hele hebben en houden mee te nemen naar de camping. Dit weekend testte 999 Games hoe we omgaan met inpakstress tijdens de auto-inpakwedstrijd op de door de ANWB verkozen camping van het jaar in Hardenberg. Hier moedigden ervaringsdeskundigen op de camping de deelnemers onder grote belangstelling aan. De beste inpakker bleek Joep uit Overijssel te zijn. Hij zette de snelste tijd neer en pakte alle items met zorg en veiligheid in.

Mannen versus vrouwen
De theorie is bevestigd in de praktijk: mannen zijn kampioen auto inpakken. 62% van de ondervraagden beaamt dat de heer des huizes het beste de auto inpakt. Het denkwerk van wat er mee moet laten we liever over aan het vrouwelijk geslacht: 'mannen vergeten altijd wel wat' (17%) blijkt uit de cijfers. Hoewel vrouwen worden geprezen om hun handige inpakoplossingen (17%), zijn mannen betere auto-inpakkers vanwege hun ruimtelijk inzicht (44%).

Mannen mogen dan beter zijn in het inpakken van de auto, als het gaat om de koffer inpakken, staan vrouwen met stip bovenaan (57%) tegenover de mannen met 18%. Dat zien we ook terug in de taakverdeling thuis. 'Moeder' pakt in 46% van de gevallen de koffer in, eenzelfde percentage doet dit zelf. Mannen en vrouwen tonen consistente onverdeeldheid over hun eigen bijdrage; of het nu gaat om de beste in bepalen wat ingepakt moet worden, het inpakken van de koffer of de auto, beide geslachten zien hun eigen rol als groter dan de ander dat ziet. Peter Christoph van 999 Games: "Thuis hebben wij ook vaak discussie wie moet inpakken en wie vooral niet. Nu is dit voor eens en voor altijd duidelijk!"

Inpakken en wegwezen: 62% vergeet wat
De tandenborstel (11%), zwemkleding (11%) of reispapieren (5%); de meerderheid (63%) vergeet wel wat in te pakken voor vakantie. Een enkeling vergeet meer cruciale zaken als de winterjas voor de wintersport. Een te volle koffer is een veelvoorkomend fenomeen. Als we prioriteiten moeten stellen, laten we de föhn als eerste thuis (62%), gevolgd door etenswaar (45%), schoenen of kleding (33%). Daarbij zijn we wel fair: het merendeel legt de eigen schoenen of kleding weg en niet die van de partner of kinderen. Wel kiezen meer vrouwen dan mannen voor deze optie. Op de dag van vertrek heerst in huis een spanningsveld. Enerzijds een gespannen sfeer door de race tegen de klok (44%), maar ook een gevoel van gezelligheid: we hebben er zin in (44%)! Bij 4% schiet de spanning door naar hoogspanning en chaos.

Vakantietijd is spellentijd
De vakantietijd is een van de populairste momenten van het jaar om spellen te spelen. "Spellen spelen we het hele jaar door, vaak op momenten dat we daar tijd voor hebben: de vakantie. We zien in dit seizoen de voorkeur voor kleine formaten. Juist vanwege die beperkte ruimte in de koffer of auto! We hebben nu meer compacte spellen in het assortiment, dus je hoeft niet meer te bezuinigen bij het inpakken van spellen,"aldus Peter Christoph van 999 Games. Spellen nemen we overigens steeds vaker mee op pad, signaleert 999 Games. Daarom staat het gehele seizoen al in het teken van 'Ik ga op reis en neem mee…'.


 

 

 

Met dank aan 999 Games voor de informatie.

 

 Mannen beter in inpakken dan vrouwen.

. : B A N N E R S : .