Nieuws| Markt compacte spellen groeit

Naast de traditionele bordspellen ziet spellenfabrikant 999 Games de vraag naar compacte spellen verder groeien. Vooral in de eerste helft van het kalenderjaar is de behoefte aan dit type spel groot. De spellen zijn door hun formaat praktisch om mee te nemen. Om aan de vraag te voldoen presenteert 999 Games dit voorjaar 13 nieuwe spellen, waaronder 11 compacte spellen. Zelfs aan waterliefhebbers is gedacht met de waterbestendigde zomereditie van Halli Galli. Het jubilerende spel Carcassonne brengt dit voorjaar drie nieuwe spelvarianten uit.

Familiespellen
Nieuw in het assortiment is het tactische bordspel Atlantis. Het spel heeft eenvoudige spelregels en is iedere keer anders door het willekeurig opbouwen van de weg van Atlantis naar het vasteland. Kolonisten van Catan Het Snelle Kaartspel is het sneller te spelen kaartspel van het hitspel. Een van de best verkochte kaartspellen van Duitsland is nu ook in Nederland verkrijgbaar: Wizard. Door de Saboteur Uitbreiding kunnen nu nog meer spelers - tot 12 in totaal - de weg naar het goud vinden of juist saboteren. Al Caboon is een variant op het tactische kaartspel Boonanza en zelfs alleen te spelen. Vlotte Geesten is een nieuw vliegensvlug reactiespel, waarbij spelers als vlotte geesten voorwerpen van tafel grissen of benoemen.

Jubileumjaar Carcassonne
Het legspel Carcassonne is al jaren een van de meest bekende en best verkochte spellen van 999 Games. Dit jaar bestaat het spel 10 jaar in Nederland en België. Carcassonne Jubileum is speciaal voor het jubileum ontwikkeld. Voor de gelegenheid is de doos ontworpen in de vorm van het herkenbare speelstuk van het spel, de horige. De jubileumuitgave bestaat uit het basisspel en een exclusieve uitbreiding 'Het Feest'. Carcassonne de Volgeling is een nieuwe uitbreiding van het basisspel. Voor de kortere spelmomenten wordt Carcassonne Dobbel geïntroduceerd.

Kinderspellen van Drie Magiërs Spellen & Selecta
999 Games voert sinds 2010 twee speciale kinderlabels: Drie Magiërs Spellen & Selecta. De spellen van Drie Magiërs Spellen zijn kwalitatief en plezierbeleving staat centraal. Selecta staat voor educatieve fun met spellen in de leeftijdscategorie vanaf drie jaar. Het nieuwe Selectaspel is Kleurenpalet. De kleinste spelers (vanaf drie jaar) leren in het educatieve spel kleuren te combineren hun geheugen aan te spreken. Drie Magiërs Spellen kent twee nieuwkomers: het geheugenspel Spokentrap en Tarantula Tango. Bij Tarantula Tango zijn alle dieren bang voor de tarantula. Het hilarische karakter schuilt in het juist wel of niet maken van dierengeluiden.

 

Met dank aan 999 Games voor informatie.

 

 

 

 

 Compacte spellen handig voor op vakantie en dagjes uit.

. : B A N N E R S : .