Nieuws| Monopoly Wereldeditie in de winkels

Door Astrid Pater

De stemmen zijn geteld en de plaatsen bepaald. Monopoly Wereldeditie is klaar en ligt vanaf 26 augustus 2008 in de winkels. Het is het allereerste Monopoly-spel dat overal in de wereld hetzelfde is.

Kenmerken Wereldeditie
Pionnen zijn gebaseerd op kenmerken van de werelddelen. Een echte Nederlandse windmolen, een dromedaris, een Chinese draak of een koalabeer zijn enkele voorbeelden. In ieder Monopoly spel zitten willekeurig 6 pionnen. In totaal zijn er 24 verschillende pionnen! De welbekende huizen en hotels zijn vervangen door bekende gebouwen uit alle werelddelen. Je betaalt alles in het spel met de allereerste valuta die overal ter wereld gelijk is, de Monopoly Dollar.

Onderhandelknop
Je speelt de Monopoly Wereldeditie volgens de bekende regels. Een leuke toevoeging is de onderhandelknop. Deze zorgt voor een sneller spel! Als een speler besluit om grond niet te kopen, dan moet de bank direct de grond per opbod verkopen aan de hoogste bieder. De bankier drukt op de onderhandelknop om het rode knipperlichtje te starten. Als je geluid hoort en het lichtje gaat sneller knipperen, moet je opschieten met de onderhandelingen. Wie het hoogste bod heeft gedaan als het lichtje uitgaat, heeft gewonnen en koopt de grond.

Steden die het bord gehaald hebben
Gdynia (Polen), Sydney (Australië), Taipei (Taiwan), New York (USA), Tokio (Japan), Londen (Engeland), Barcelona (Spanje), Peking (China), Athene (Griekenland), Hong Kong (China), Istanbul (Turkije), Jeruzalem (Israël), Kiev (Oekraïne), Parijs (Frankrijk), Toronto (Canada), Belgrado (Servië), Rome (Italië), Kaapstad (Zuid Afrika), Sjanghai (China), Riga (Letland), Vancouver (Canada) en Montreal (Canada).

 

 

Met dank aan The PR Factory voor informatie.


Monopoly Wereldeditie vanaf 26 augustus 2008 in de winkels.

. : B A N N E R S : .