Nieuws| NK Kolonisten op 1 oktober

Door Astrid Pater

Aanstaande woensdag 1 oktober vindt in Hotel Arena te Amsterdam het door 999 Games georganiseerde Nederlands Kampioenschap De Kolonisten van Catan plaats. Tijdens dit evenement zullen 64 Catanliefhebbers strijden om de titel “Nederlands Kampioen De Kolonisten van Catan 2008”. De eerste wedstrijden beginnen om 10u00. De finale wordt om 14u00 gespeeld door de beste vier spelers van het toernooi.

Afgelopen mei en juni vonden er door heel het land 16 voorrondes plaats waarbij iedere Catanspeler de kans kreeg zich te plaatsen voor de finale van 1 oktober aanstaande. 64 spelers wisten uiteindelijk een plek te veroveren, waaronder de titelverdediger van vorig jaar Niek van der Schoot.

Dit jaar zullen de spelers niet alleen strijden om de felbegeerde titel, maar ook om één van de eerste jubileumedities van De Kolonisten van Catan. Dit is een bijzondere uitgave van het populaire bordspel dat naar aanleiding van het 10-jarige bestaan van De Kolonisten van Catan in Nederland wordt uitgegeven. De eerste drie finalisten winnen naast de Jubileumedtie ook nog een in goud, zilver of brons verguld speelsetje. Dit alles ontvangen zij uit de handen van Winston Gerstanowitz.

“Het Nederlands Kampioenschap De Kolonisten van Catan is altijd een mooi moment voor ons,” zegt Peter Christoph, Marketing en Salesmanager bij 999 Games. “Het is leuk om te zien dat er zoveel mensen begaan zijn met dit spel. Daarnaast vieren wij dit jaar tijdens het NK ook nog eens het 10-jarige bestaan van het spel, wat het extra leuk maakt!”

Het Nederlands Kampioenschap vindt plaats op woensdag 1 oktober aanstaande in Hotel Arena te Amsterdam en is open voor publiek. De eerste wedstrijden beginnen om 10u00. De finale om 14u00. Om 15u15 zal de eerste jubileumeditie van De Kolonisten van Catan aan Winston Gerstanowitz worden uitgereikt. Aansluitend vindt de huldiging van de vier finalisten plaats.

 

Met dank aan 999 Games voor informatie.


NK Kolonisten van Catan op 1 oktober in Hotel Arena.

. : B A N N E R S : .