Nieuws| NK Monopoly op 28 maart

Op 28 maart a.s. vindt het Nederlands Kampioenschap Monopoly plaats in het Geldmuseum te Utrecht. 80 deelnemers strijden om de felbegeerde titel en daarmee dé ticket naar het Wereldkampioenschap Monopoly in Las Vegas op 20/21/22 oktober.

Voor de 10e keer op rij wordt het NK monopoly georganiseerd. Dit keer met de nieuwe versie van het klassieke spel. Om het spel sneller te laten verlopen, is er een geluksdobbelsteen aan het spel toegevoegd. Door het gooien van deze extra dobbelsteen kun je hoger dan 12 gooien, of een symbool gooien dat je het recht geeft zelf een plek op het bord te kiezen. Een flinke portie geluk is dus wel vereist bij deze editie. Op deze manier wordt grond sneller geveild en verkocht. De winnaar van dit NK wint een mooi prijzenpakket en twee tickets naar het WK in Las Vegas dat dit najaar zal plaatsvinden. Daar maakt hij of zij kans op maar liefst 20.580 US dollar.

Wereldwijd misverstand
Een veel gemaakte 'fout' tijdens het spelen van Monopoly is dat de grond waarop een speler terecht komt, niet direct verkocht wordt. Hierdoor kan het zijn dat het eindeloos duurt voordat alle beschikbare grond verkocht is en het spel beëindigd kan worden. In werkelijkheid moet de grond die de speler niet wil kopen, onmiddellijk geveild worden. Één van de andere spelers zal dus altijd de grond kopen. Dit scheelt aanzienlijk in de speelduur van het spel. De geluksdobbelsteen zorgt dat het spel nog sneller uitgespeeld kan worden.

 

 

Met dank aan The PR Factory voor informatie.


Wie wint op 28 maart het NK Monopoly?

. : B A N N E R S : .