Nieuws| Nog meer reisspellen 999 Games

In 2009 geeft 999 Games weer een paar nieuwe reisspellen uit. Zo is er voor vakantiegangers vanaf acht jaar Geharrewar in de Sushibar, een vlot dobbelspel, waarbij de geluksfactor voor de nodige spanning zorgt. En verder heb je nog het grappige blufspel Graantje de Voorste en de nieuwste kinderspellen Jakkiebak het Kaartspel en Kiekeboe.

In Japanse sferen
Geharrewar in de Sushibar is de opvolger van het reisspel Regenwormen. In dit vlotte dobbelspel vragen de kippen zich af waarom er altijd regenwormen en graankorrels op de menukaart staan. Één van hen komt op het fantastische idee om Sushi aan hun dieet toe te voegen. Iedereen is direct enthousiast, alleen laat de kwaliteit nog wat te wensen over. Sushi met graten vinden de kippen namelijk maar niets.

Eten of gegeten worden
Graantje de Voorste is een bordspel voor 2 tot 6 spelers in compact formaat. Het is de bedoeling dat de spelers hun pluimvee inzetten om zoveel mogelijk graankorrels te eten. Met gedekte speelkaarten bieden de spelers op voedsel. Soms eisen ze alles voor zichzelf op, af en toe delen ze met elkaar of moet er om voedsel worden geduelleerd. Een vos kan het feest echter flink bederven. Hij houdt immers niet van graan, maar juist van een mals vogeltje.

Kiekeboe en Jakkiebak
In het geheugenspel Kiekeboe zijn de spelers boeren, die constant vergeten waar zij hun bezittingen hebben verborgen. De spelers moeten, nadat ze de kaarten hebben gezien en deze weer omgedraaid zijn, roepen wat ze zojuist gezien hebben. Kiekeboe is een leuke variant op Memory. In Jakkiebak het Kaartspel krijgt iedere speler een hand met kaarten waar plaatjes van vogels en wormen op afgebeeld staan. Op de tafel worden twintig kaarten met dezelfde afbeeldingen als op de handkaarten gedekt neergelegd. De spelers moeten tussen de kaarten op tafel de kaart vinden die identiek is aan hun handkaart. Wie als eerste al zijn handkaarten kwijt is, wint. Maar pas op: op tafel liggen ook twee kippenkakkaarten. Als je deze omdraait, ben je de pineut en krijg je kaarten van je medespelers.

 

 

Met dank aan 999 Games voor de informatie.

 

 Nieuw reisspel: Kiekeboe

. : B A N N E R S : .