Nieuws| Op ISIS-avontuur

Door Astrid Pater

Het boek Da Vinci Code heeft menigeen beziggehouden. Er zijn maar weinig mensen die het boek niet gelezen hebben. Andrew Reeves haakte slim in op het raadsel-element van het boek en ontwikkelde de ISIS-puzzel. Een puzzel waarbij je door middel van het ontcijferen van hints de puzzel kunt openen. En dan ben je er nog niet...

Iedereen kan het
Volgens de ontwerpers van het spel moet iedereen die een beetje puzzelt uit de voeten kunnen met de ISIS-puzzel. Maar als de hints voor de ISIS-puzzel van hetzelfde niveau zijn als die voor de Free Search, kan het nog behoorlijk pittig worden.

Free Search
Aan de ISIS-puzzel hangt een behoorlijk prijskaartje. De goedkoopste ISIS kost toch al gauw €169,95. Maar er is hoop voor diegenen die toch een ISIS willen hebben. Op de site ISIS Adventure kun je meedoen aan de 'Free Search'. Om de zoveel tijd wordt er op een geheime locatie in Nederland (maar ook in andere landen) een speciale ISIS-munt of een ISIS-blik verstopt. Op de site vind je een cryptische omschrijving van de locatie. Wie het verstopte voorwerp vindt, wint daarmee een ISIS-puzzel. Deze omschrijvingen zijn overigens niet zo eenvoudig te ontcijferen. Dat blijkt wel op het forum waar druk van gedachten gewisseld wordt.

Op avontuur
Uiteindelijk is het doel van de puzzel om op een Da Vinci Code-achtige wijze schatten te vinden. Schatten die ook weer op geheime locaties verstopt zijn. En als je denkt dat je er bent, mag je meteen weer een puzzel oplossen. Beleef met de ISIS Adventure je eigen Da Vinci Code.

 

 

 

 De ISIS-puzzel

. : B A N N E R S : .