Nieuws| Ravensburger in 2007

Door Astrid Pater

Wanneer het nieuwe jaar begint, begint ook mijn buik te kriebelen. Een nieuw jaar waarin we weer een hoop nieuwe spellen kunnen verwachten. Ik check met enige regelmaat mijn e-mailbox voor nieuwe persberichten en elke keer als de postbode langskomt, hoop ik dat nieuwste catalogi erbij zitten. Wat zullen de trends worden van het nieuwe jaar? Nog meer DVD-games? Of wordt het weer allemaal ‘old school’? Lees wat Ravensburger ons gaat brengen in 2007.

Voor de kids
Ravensburger staat erom bekend veel aandacht te besteden aan spellen voor het hele gezin. Daarnaast hebben ze ook altijd een uitgebreid assortiment voor de echt jonge kinderen. Zo kunnen we dit jaar het Thomas Round the Rails Game verwachten. Samen met Thomas rijd je over het spoor en moet je als eerste vier vrachtkaarten verzamelen. Het Winnie the Pooh Wiebelboom-spel doet denken aan het Toren van Pisa-spel alleen moeten er nu Winnie the Pooh figuurtjes in een wankele boom geplaatst worden. In Disney Fairies Action Game verzamel je in de hoedanigheid van een elfje waterdruppels om je bloem tot bloei te brengen. Met de lente in het vooruitzicht (ik ben positief gestemd) komt Ravensburger ook met een passend kikkerspel: Hop hop, Hurrah! Spring met je kikker in de vijver en spring zo de meeste fiches bij elkaar om het spel te winnen. Ook de Teletubbies zijn nog niet vergeten en met het Teletubbies Kaartspel kunnen kinderen 3 verschillende kaartspelletjes rondom het thema Teletubbies spelen.

Maar er is nog meer
Zoals gezegd richt Ravensburger zich dus ook op spellen voor het hele gezin. Neem nou Magic Dance waarin de heksen druk aan het dansen zijn. Voorwaarts, achterwaarts en het tempo wil ook nog wel eens veranderen. De heksen zien er allemaal hetzelfde uit en je moet dus goed in de gaten houden welke heks van jou is, want voor het aanbreken van de ochtend moet je weer weg zijn. In Sagaland wordt er gestreden om het nieuwe koningschap door aan de oude koning de geheimen van het sprookjesbos te onthullen. Voor spelers die van een gokje wagen houden is Can’t Stop een ideaal spel. Of misschien juist wel niet. In Can’t Stop kun je winnen door slim met je dobbelstenen te gooien. Maar wee je gebeente als je niet op tijd stopt, dan loop je het risico met één worp alles weer te verliezen. Dus gokkers opgepast! Fans van Spiderman kunnen aan de slag met het spel: Spiderman 3: The Ultimate Game. Vermomd als Spiderman probeer je als eerste de top van de wolkenkrabber te bereiken. Uiteraard maak je goed gebruik van je spinneninstinct om gevaren te ontwijken. Hoewel een beetje geluk ook altijd mooi meegenomen is.

Dan zijn we er nog steeds niet
Naast de bordspellen komen er dit jaar ook weer een aantal kaart- en dobbelsteenspellen uit waaronder Danger 13. Een kaartspel waarbij er van alles kan gebeuren. Wordt er een plus of een min omgedraaid en zal dit je de overwinning opleveren of nou net die ene nederlaag. Spanning alom. Een ander kaartspel waar je de nodige verwarring kunt verwachten is Confusion. De naam zegt eigenlijk al genoeg. Code Cracker is een dobbelsteenspel waarbij je het laatste en beslissende getal van de cijfercode van de kluis moet zien te gooien. Het is daarbij natuurlijk het leukste om de buit zo voor de neus van een medespeler weg te kapen. Phase 10 kennen we al als kaartspel, maar er komt dit jaar ook een dobbelsteenvariant van uit. In drie pogingen is het de bedoeling de juiste getallencombinatie te gooien. Klinkt simpel, maar in de loop van de 10 fasen van het spel worden de opdrachten steeds lastiger.

En verder....
Naast de bovengenoemde titels valt er natuurlijk nog veel meer te verwachten op het spellengebied. Ambitieuze spelers kunnen proberen de succesvolste bouwmeester van Arkadia te worden. Een aantal andere titels op het programma zijn: Smurf Draaimolen, Eerste Engels, De Spellendoos van Nijntje, Ramses II  en High Score.  Ik kan me niet voorstellen dat hier niet voor iedereen wat wils tussen zit, er valt dus ook komend jaar weer genoeg te beleven met Ravensburger.

 

 

Met dank aan Ravensburger voor informatie uit de 2007 Catalogus.Nieuw: Arkadia

. : B A N N E R S : .