Nieuws| Ravensburger in 2008

Door Astrid Pater

De kerst ligt al weer een tijdje achter ons net als 2007. Tijd om eens op onderzoek uit te gaan wat Ravensburger in 2008 voor ons in petto heeft.

Voor de kleintjes
Tinkerbel's Tovertuin bijt dit jaar het spits af. Een leuk spel voor jonge meisjes waarbij Tinkerbel en de andere feetjes alleen over de draaibare vlinderbrug bij de magische bron kunnen komen. Uit de bron komen magische waterdruppels om je eigen bloem mee te laten groeien. Aan de jongens is ook gedacht. Bert Bever is druk met het bewaken van zijn boomstammen. Toch worden die ondertussen door de kwajongens meegenomen. Maar ja, vroeg of laat loop je met diefstal tegen de lamp. Dus ook Bert Bever gaat het merken. Wie de meeste boomstammen weet te verzamelen voor Bert achter de diefstal komt, wint het spel. Een ander spel voor de jonge spelers is Het Boodschappenspel. Doel van dit spel is om kinderen spelenderwijs bekend te maken met het doen van boodschappen.

Een nieuw Labyrinth
Wie geen genoeg kan krijgen van de Labyrinth-serie kan zich in 2008 verheugen op Master Labyrinth. Ditmaal wordt het labyrinth door een kwaadaardige draak bewaakt. Pas maar op, wanneer je de schatten onder zijn neus vandaan probeert te stelen. Uit de Francine Oomen-serie is er nu het Hoe Overleef Ik-spel. Een dynamisch spel waarbij je maar beter de mensen in je omgeving kunt waarschuwen dat je het gaat spelen. Voor de avonturiers komt ten slotte nog het spel Pyramid uit. Zoals je weet, zitten pyramides vol met schatten en die wil jij hebben. Alleen moet je oppassen voor de mummie die niet wil dat jij er met de schatten vandoor gaat. Weet de mummie je in de kraag te grijpen dan zul je de kerker van heel dicht bij bekijken.

Nadenkertjes
Wie kent spellen als Rush Hour en River Crossing niet? Hersenkraker-spelletjes waarbij logisch nadenken en een beetje puzzelen en uitproberen je tot de oplossing brengen. Dit jaar gaat Ravensburger een aantal van deze spellen uitbrengen. Cover your tracks is daar een van. Wis je voetsporen met de 4 speelstenen om te voorkomen dat je gevolgd wordt. Of Hot Spot waarbij je robot over obstakels moet springen om de hot spot te bereiken. In Pete's pike moet je samen met de geiten Pete helpen de top van de berg te bereiken. En in Pirate's Gold moet je obstakels ontwijken en de schat van het kerkhof duwen.

En verder....
Zijn er weer veel nieuwe puzzels, memory- en domino-spellen. Maar ook andere denk-spelletjes zoals Tipover en Safari Rush Hour. In de Alea-categorie komt Im Jahr des Drachen uit. Een spel dat ons meeneemt naar het oude China. Een strategisch spel met als doel om de rampzalige gebeurtenissen zo goed mogelijk te doorstaan. Afijn, Ravensburger heeft weer genoeg spellen op de agenda staan om ons in 2008 niet te laten vervelen.

 

 

Met dank aan Ravensburger voor informatie uit de 2008 Catalogus.Nieuw: het Hoe Overleef Ik-spel

. : B A N N E R S : .