Nieuws| Ravensburger in 2009

Door Astrid Pater

Nieuw jaar, nieuwe kansen, dus ook weer vele nieuwe bordspellen om ons op te storten. Wat brengt Ravensburger ons dit jaar?

Kleintjes houden van treintjes
Het doel van Thomas & Friends Happy Train is het volladen van je eigen wagonnetje. Goede timing en een beetje concentratie zijn hierbij belangrijk. Dit jaar bestaat is het de 50e verjaardag van memory. Er komen dan ook een flink aantal nieuwe varianten uit zoals Memory Babar, Mickey Mouse Clubhouse Memory en Dikkie Dik Memory. Van deze gezellige rode kater komt er voor de kids tevens een kaartspel uit. In het Bob the Builder stapelspel help je Bob bij het bouwen van torens. De kleurendobbelsteen en dosis geluk helpen je hiermee op weg. Andere nieuwe spellen voor de wat jongere spelers zijn Efteling de Schat van de Draak, High School Musical Spin & Win en Hannah Montana Secret Star.

Labyrinth ontbreekt niet
Ruim 20 jaar geleden maakte professor Dr. Max Kobbert het spel De Betoverde Doolhof. Het is bijna traditie dat Ravensburger ieder jaar met een nieuwe Labyrinth-variant op de markt verschijnt. In 2009 is het Labyrinth Duel. Twee spelers spelen tegen elkaar elk op een eigen bord. Fits is een spel met als doel je eigen spelbord met stenen te vullen. En als een steen niet helemaal past, ach er komt wel weer een steen. Ten slotte nog aandacht voor Diamonds Club het spel dat aan bod komt op het NK Bordspellen 2009. Doel van dit spel is door te handelen en investeren het mooiste park aanleggen bij je landhuis. Met Diamonds Club begeef je je weer even in het Engeland aan het einde van de 19e eeuw.

Hersenkrakers
Ravensburger is vorig jaar het 'Thinkfun'-pad ingeslagen en brengt ook dit jaar weer een boel nieuwe spellen uit in deze reeks. Leg de blokken zoals op de uitdagingskaart in Brick by Brick. Varianten op dit spel zijn Shape by Shape, Square by Square en Block by Block. Amaze is een spel waarbij het doolhof verandert terwijl je speelt. De laatste in reeks hersenkrakers spreekt ongetwijfeld veel vrouwen aan:Chocolate Fix. Jij neemt de snoepwinkel waar wanneer de baas op vakantie is. Alleen heeft hij niet al te duidelijke instructies achtergelaten. Kortom: werk aan de winkel!

 

 

Met dank aan Ravensburger voor informatie uit de 2009 Catalogus.Nieuw: Labyrinth Duel

. : B A N N E R S : .