Nieuws| Record voor 999 Games


Onder prachtige weersomstandigheden deed 999 Games op 20 september tijdens SPEELDAG NL in Hoorn een gooi naar een nieuw wereldrecord. Maar liefst 423 mensen verzamelden zich om mee te doen aan deze recordpoging, waarmee de poging meer dan geslaagd is.

Kinderen werden samen met hun familie uitgenodigd om plaats te nemen aan de lange rij tafels, die op de Noorderveemarkt in Hoorn was opgesteld, om samen met 999 Games een nieuw wereldrecord te vestigen. Nadat om 12u30 het officiële startschot werd gegeven gingen alle deelnemers fanatiek van start met het spel De Kolonisten van Catan Junior. Na 9 minuten en 99 seconden speelplezier werd het wereldrecord officieel gevestigd.

“Het is echt indrukwekkend dat zoveel kinderen samen met hun familie aan onze recordpoging mee hebben gedaan,” zegt Peter Christoph, sales- en marketingmanager bij 999 Games. “Stiekem hadden wij natuurlijk gehoopt 999 mensen bij elkaar te verzamelen omdat dat voor ons een magisch getal is, maar het feit dat er zoveel mensen op de been waren, is iets om echt trots op te zijn. Voor ons is de recordpoging dan ook zeker geslaagd.”

Als extraatje verlootte 999 Games de voor de recordpoging gebruikte spellen onder de deelnemers en ontving de school die de meeste kinderen had afgevaardigd een spellenpakket. De achtjarige Amber Jesterhoudt werd daarnaast uitgeroepen tot de winnaar van de ontwerpwedstrijd. Het door haar ontworpen logo is op T-shirts gedrukt die de deelnemers tijdens de recordpoging droegen. Ook zij ontving een prachtig spellenpakket.

SPEELDAG.NL
SPEELDAG NL is een nationale speeldag, waar kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar van alles kunnen beleven en ontdekken door aan verschillende activiteiten mee te doen. Naast de recordpoging was 999 Games ook van de partij met een grote demonstratietent, waar kinderen hun favoriete en nieuwe spellen konden spelen.

Maand van het spel
De recordpoging is een onderdeel van 999 Games’ “Maand van het Spel”. Tot eind september organiseert 999 Games allerlei activiteiten die in het teken van spellen staan. Zo gaven zij afgelopen 9 september nog gratis spellen weg op de Albert Cuyp ter introductie van het nieuwe spel De Kolonisten van de Lage Landen, en sluiten zij de maand af met een prachtige nieuwe website.

 

 

Met dank aan 999 Games voor de informatie.

 

 423 mensen spelen tegelijkertijd Kolonisten van Catan junior.

. : B A N N E R S : .