Nieuws| Rens wint NK Blockit!

Nieuwerkerk aan den IJssel, 19 november 2008. Dit jaar streden bijna 30 deelnemers om de titel tijdens het Nederlands Kampioenschap Block It! in de bibliotheek in de Reigerhof. In de finale wist Rens Brakshoofden (9 jaar) te winnen en is hij de nieuwe kampioen van Nederland.


Titanenstrijd in de eerste ronde
Er werd in poules van drie gespeeld. Hierdoor kreeg iedereen de kans zeker twee keer mee te spelen. Gelukkig gingen de nummers twee van elke poule door, want in de poule verloor de uiteindelijke winnaar Rens eerst nog van Stefan van de Jagt. Doordat Rens tweede werd, mocht hij toch door. De twee kwamen elkaar in de finale wederom tegen. Ook werd de kampioen van vorig jaar, Martijn Holleman, bijna uitgeschakeld door zijn zusje Sanne (met 6 jaar de jongste deelnemer). Toch kon hij als tweede in de poule door naar de tweede ronde.

Rens wint 5e NK Blockit!

Drie jongens in de finale
In de halve finale werden de laatste meisjes uitgeschakeld. De 8-jarige Myrthe Lagerwaard moest haar meerdere erkennen in Stefan van de Jagt en Marloes Helder werd met 2-1 verslagen door de uiteindelijke winnaar van het toernooi Rens. Rick Offermeyer (9) van de Montessori wist zich als derde finalist te plaatsen ten koste van Rutger Tromp (11). In de finale kwamen drie jongens, die samen streden om het kampioenschap. Het tactische bordspel Block It! is niet alleen uitstekend te spelen met zijn tweeën, maar ook met zijn drieën. Dat bleek wel uit de bloedstollende finale waarbij Rens eerste werd, Stefan tweede en Rick de derde plek bezette. Rens wist als eerste zijn derde blok te plaatsen. De finalisten mochten om de beurt mooie spellen van The Game Master uitzoeken.

Koe zoekt boer
De Bibliotheek bleek weer een goede locatie om te spelen. Tussendoor werd er regelmatig een boek gelezen en de limonade en het snoep zorgde voor extra veel plezier voor de deelnemers. Ook werd alvast een voorproefje gegeven van het humoristische kaartspel Koe zoekt Boer. De kinderen probeerden dit spel uit, waarvan op 22 april 2009 ook een toernooi wordt georganiseerd. Als speciaal presentje ontvingen alle deelnemers daarom een knuffelkoetje om alvast in de stemming te raken.

 

 

Met dank aan informatie van The Game Master.

 NK Blockit op 19 november 2008 in Nieuwerkerk aan de IJssel.

. : B A N N E R S : .