Nieuws| Rubik's speedcubing kampioenschap

De Rubik's cube, wie kent hem niet? Vele mensen denken dat het ding amper op te lossen is, of durven hem eenmaal opgelost nooit meer aan te raken uit angst dat je 'm niet meer goed krijgt. Voor anderen herbergt de kleine kleurige kubus echter amper geheimen meer. In luttele secondes lossen de echte cracks zo'n cube-probleempje op. Voor dit soort slimmeriken organiseert NEMO Amsterdam een heus kampioenschap.

Tijdens het landelijke Museumweekend op 2 en 3 april vindt het Rubik's Speedcubing Kampioenschap plaats. Dit vindt plaats in het Science Center NEMO te Amsterdam, waar ook vele andere activiteiten gerelateerd aan Wiskunde te beleven zijn. In samenwerking met de Wiskunde Olympiade en Stichting Vierkant voor Wiskunde is een speciaal programma samengesteld. Er is van alles te beleven. Leer calcudoku's en doolhoven oplossen en ontdek hoe je onmogelijke figuren kunt tekenen. Doe mee met de Rubik's Kubus workshop of kijk de techniek af bij het supersnelle Speedcubing Kampioenschap.

De extra wiskunde programmering tijdens het Museumweekend is tot stand gekomen door een samenwerking met de Wiskunde Olympiade en de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft als doel jong en oud te informeren over en te enthousiasmeren voor het vakgebied wiskunde.

Science center NEMO is het weekend van 2 en 3 april 2011 van 10.00-17.00 uur gratis toegankelijk. Meer informatie vind je op www.e-nemo.nl.

Bron: Jumbo.eu

 

 


 

 

 

 

 Los jij als snelste de Rubik's Cube op?

. : B A N N E R S : .