Nieuws| Rik Wijnholds wint NK Kolonisten


In Hotel Arena te Amsterdam vond dit jaar het door 999 Games georganiseerde Nederlands Kampioenschap De Kolonisten van Catan plaats. 64 Catanliefhebbers streden om de titel “Nederlands Kampioen De Kolonisten van Catan 2008.” Na een spannende finale was het de 22-jarige Rik Wijnholds uit Gelderland die er met de titel vandoor ging.

De eerste wedstrijden begonnen om 10.30 uur. Rond 14.00 uur werd het startsein gegeven voor de finale. Na drie kwartier werd het spel beëindigd. Rik Wijnholds kwam als grote winnaar uit de bus. Hij wist 13 plaatspunten en 34 bordpunten te vergaren en schreef daarmee de titel “Nederlands Kampioen De Kolonisten van Catan 2008” op zijn naam. Naast de titel ontving hij uit de handen Winston Gerschtanowitz een in goud verguld speelsetje. De nummers twee, Bas van der Meulen uit Utrecht, en drie, Frans de Bode uit Zuid-Holland ontvingen een respectievelijk zilveren en bronzen speelsetje. Nummer vier, Els Bulten uit Gelderland, nam een mooi spellenpakket mee naar huis.

 

Tijdens de finale NK Kolonisten

“De kracht van de Kolonisten van Catan zit ’m in de afwisseling, elke keer is het spel weer anders en blijft het dus een uitdaging om te spelen,” zegt de nieuwe Nederlands Kampioen Rik Wijnolds. “Ik probeer altijd een beetje op de achtergrond te blijven zodat ik op mijn gemak kan bekijken wat er gaat komen, op die manier weet ik precies wanneer ik m’n slag moet slaan.”

“Ook dit jaar was het Nederlands Kampioenschap De Kolonisten van Catan een groot succes,” zegt Peter Christoph, Marketing en Salesmanager bij 999 Games. “Het 10-jarige bestaan van het spel en de schitterende jubileumeditie gaven deze dag een extra feestelijk gevoel.”


 

Met dank aan 999 Games voor informatie.


De nummers 1, 2 en 3

. : B A N N E R S : .