Nieuws| Lizel uit Haarlem wint de MB Spelletjesdag-finale!


Afgelopen zondag 28 januari vond in KidzCity in Utrecht de finale plaats van de MB spelletjesdag. Tijdens deze finale maakten 10 finalisten kans op de titel Spelletjeskampioen van Nederland. Na een spannende competitie Twister en Dr. Bibber bleven er twee kandidaten over, die op een mega Onderuit! spel de ultieme strijd leverden om de Gouden Mikado Trofee. Uiteindelijk was Lizel Goedhart uit Haarlem degene die de trofee in haar armen mocht sluiten. De hoofdprijs bestond verder uit een MB Spellenpakket en toegangskaarten voor De Efteling voor de hele familie.

Met de grote finale werd de landelijke Spelletjesdag actie van MB, het spellenmerk van Hasbro, succesvol afgesloten. Sinds september vorig jaar werd elke maand één zondag uitgeroepen tot Spelletjesdag, waarbij iedereen via de speciale website en de spelletjesexpert van Jetix werd uitgedaagd tot het spelen van een spelletje. Doel van de actie was kinderen eens achter de tv en spelcomputers vandaan te krijgen en ze te stimuleren tot het spelen van (bord)spellen. Jetix deed elke maand verslag van de spelletjesdag en gaf de week voorafgaand via korte uitzendingen spelletjestips. De campagne werd ondersteund met ‘Ik daag jou uit!’ posters die verspreid werden via o.a. Jetix Magazine.

Tischa Neve, kinder- en jeugdpsycholoog, speltherapeut én bekend van het opvoedprogramma Schatjes, promootte richting ouders het nut van het spelen van spelletjes. "Het spelen van een spel is voor kinderen heel leuk, vooral als de ouders meedoen. Daarnaast is een spelletje heel nuttig. Een kind leert wachten op zijn beurt, omgaan met winst of verlies, ontwikkelt zijn oog-handcoördinatie en leert zich aan regels te houden," volgens Tischa.
 
Hasbro, leverancier van de MB spellen, noemt de campagne een groot succes en heeft plannen dit najaar hier een vervolg aan te geven.

 

Met dank aan Hasbro voor de informatie.Spelletjesdag: Lizel uit Haarlem met de Gouden Mikado Trofee.

. : B A N N E R S : .