Nieuws| Nieuwe toptitels voor veelspelers

Door Astrid Pater

In november liggen er weer 3 nieuwe toptitels van 999 Games in de winkels. Het gaat om het ontwikkelingsspel Stenen Tijdperk, het originele kaartspel Dominion en het met “Spiel des Jahres 2008” bekroonde bordspel Keltis.

Stenen Tijdperk
De steentijd kenmerkt zich door beginnende akkerbouw, het produceren van nuttige grondstoffen en het bouwen van hutten. Handelen wordt steeds populairder en de beschaving ontwikkelt zich in rap tempo. In het bordspel Stenen Tijdperk laat het speelbord een prehistorisch landschap met verschillende actievelden zien. De spelers zetten hun stamleden in om de bijbehorende acties te claimen en uit te voeren. Zo kunnen ze voedselfiches en vier soorten grondstoffen verzamelen. Deze hebben ze nodig om gebouwen en beschavingskaarten te kopen. Daar krijgen ze namelijk veel punten voor. Er zijn veel manieren om punten te scoren, waardoor iedere speler een andere strategie kan kiezen. Aan het einde van het spel zal blijken welke de juiste was. Een toegankelijk, strategisch spel waar een beetje geluk voor nodig is.

Dominion
Tijdens de spellenbeurs in Essen van 23 t/m 26 oktober vindt de officiële wereldpremière van het nieuwe spel Dominion plaats. In dit zeer originele kaartspel, dat maar liefst 500 speelkaarten bevat, is de speler tot koning van een prachtig klein land met glooiende heuvels, kronkelende rivieren en vruchtbare landerijen gekroond. Het leven lijkt de speler toe te lachen, maar helaas zijn er geschillen met omliggende staten. Verschillende vorsten proberen ten koste van elkaar hun koninkrijk uit te breiden! Dominion is een kaartspel, dat steeds met verschillende combinaties koninkrijkkaarten wordt gespeeld. Hierdoor blijft het spel altijd verrassen.

Keltis
Een oude Keltische wijsheid zegt: “ieder mens begint zijn levenswandel in het negatieve, en baant zich langzaam een weg naar het positieve, dat uiteindelijk zal overheersen.” In het spel Keltis gebruiken de spelers getallenkaarten om hun pionnen zover mogelijk over gekleurde, stenen levenspaden te verplaatsen. Daarbij moeten de series kaarten voor elk afzonderlijk pad oplopen of aflopen. Men kan ook kaarten afleggen, maar die zijn dan beschikbaar voor de anderen. Hoe verder een pion is verplaatst, hoe meer punten dit aan het einde van het spel oplevert. Onderweg verzamelt men Keltische wensstenen, die extra punten opleveren. Wie niet ver genoeg komt of niet voldoende wensstenen verzamelt, krijgt strafpunten. Het is dan ook belangrijk dat de spelers steeds afwegen of ze een extra pion in het spel brengen of niet. De speler met de meeste punten wint! Doordat keuzes een belangrijke rol spelen, blijft Keltis spannend tot het laatste moment.

 

 

Met dank aan 999Games voor de informatie omtrent de nieuwe spellen.Nieuw: Keltis

. : B A N N E R S : .