Nieuws| University Games in 2007

Door Astrid Pater

Wie zijn hersenen wil trainen, maar niet via de PC, PSP of Nintendo DS, kan nu zijn hart gerust ophalen. University Games komt in samenwerking met Nintendo met de bordspelvariant Big Brain Academy. Natuurlijk heeft University Games nog meer voor ons in petto in 2007.

Dora en Diego
Net als andere jaren heeft University Games ook weer nieuwe spellen en goodies uit de Dora-serie. Dit jaar is dat het spel Dora speelt verstoppertje. Een spel waarbij je goed moet onthouden waar de figuurtjes uit de serie zich bevinden omdat ze zich maar af en toe laten zien. Verder komen er nog een lotto- en domino-spel uit in deze serie. Nu Diego, het neefje van Dora, ook een eigen serie heeft, krijgt hij ook zijn eigen bordspellen. Net als in de Dora-serie krijgt Diego een eigen lotto-, domino- en memory-spel. Ook komt er van Diego het kaartspel De dierenheld uit waarin je samen met Diego voorwerpen verzamelt om dieren in gevaar te redden. Tot slot is er ook nog een Diego-bordspel dat Red de dieren met Diego heet. Samen met Diego moet je de dieren redden in een bordspel met echte ladders en glijbanen.

En dat is nog lang niet alles
In Koning Knor probeer je de boerderijdieren als eerste aan de overkant van het speelbord te krijgen. Zelf ben ik erg nieuwsgierig naar Big Brain Academy, de bordvariant van het bekende Nintendo DS spel. Hoe vertaalt zich een spel dat zich goed leent voor de consoles naar een bordspel. Ik wacht met smart af, want ik wil mijn hersenen best trainen in dit spel met vijf verschillende hersenkraak-categorieën. Denk hierbij aan ruimetlijk inzicht, rekenkundig vermogen en geheugenspelletjes waarbij je in 30 seconden zoveel mogelijk goede antwoorden moet geven. Reis om de wereld in 80 dagen is het laatste spel waar ik bij stil wil staan. Spelers proberen in zo min mogelijk dagen weer terug te keren in London. Hierbij moeten ze hun reis- en actiekaarten slim inzetten en ondertussen aan de detective zien te ontsnappen. Wie wordt de nieuw Phileas Fogg of zijn hulpje Passepartout? Genoeg leuke spellen voor jong en oud in het vooruitzicht dit jaar.

 

 

Met dank aan University Games voor de informatie.Blue's Clues: Blue daagt je uit. Ook een spel van University Games.

. : B A N N E R S : .