Nieuws| Rupsje Nooitgenoeg

Door Astrid Pater

Het trainen van de hersenen is nog steeds helemaal in. Helemaal niet zo gek dat University Games na Big Brain Academy het bordspel nu komt met een kaartspel-variant.

Rupsje Nooitgenoeg
Wie kent het verhaal niet over het rupsje dat maar eet en eet en eet totdat het beestje verandert in een vlinder. Het is misschien wel het bekendste kinderverhaal van Eric Carle. University Games komt met zowel een bordspel als kaartspel met het rupsje in de hoofdrol. In beide spellen gaat het erom dat het rupsje goed en gevarieerd te eten krijgt zodat het zich uiteindelijk ontpopt tot vlinder. Het leerdoel van het bordspel is dat kinderen leren tellen en van het kaartspel dat kinderen bekend worden met de dagen van de week.

Rupsje Nooitgenoeg het kaartspel

Ubongo
Rupsje Nooitgenoeg is niet het enige spel dat zowel in een bordspel- als kaartspelvariant op de markt wordt gebracht. Zo ook het spel Ubongo. We begeven ons in de Afrikaanse jungle waar in de mijnen vele kostbare schatten verborgen liggen. Om de schatten te bereiken moeten er codes gekraakt worden. In het bordspel moet de code gekraakt worden door de tetris-stukken op juiste wijze in een frame te leggen voor de zandloper leeg is gelopen. In het kaartspel moeten er binnen de tijd puzzelstukken passend op een Ubongo-veld gelegd worden.

 

Ubongo het kaartspel

Wijsneus
Daarnaast zijn er nog een flink aantal andere spellen zoals Wijsneus. Een partygame waarbij je een antwoord moet geven op de vraag 'wie, wat of waar ben ik'. In het spel Cro-Magnon ben je een neanderthaler die door middel van communiceren groeit tot homo sapiens. Door te teken met houtskool, te kleien of oerkreten uit te stoten moet de weg bewandeld worden. Ten slotte is er nog het spel Abacadabra waarbij je als heks strijdt om de titel van Vliegende Bezem Kampioene.

 

Wijsneus

 

 

Met dank aan University Games voor de informatie.Nieuw van University Games: Wijsneus.

. : B A N N E R S : .