Nieuws| Vreemde spelletjes

Door Jan Geerling

Bordspellen zijn er in alles soorten en maten. Maar we zijn sinds het aloude ganzenborden al weer heel wat titels rijker, en daar zitten ook een aantal hele vreemde titels tussen. In dit artikel een aantal van de vreemdste spelnamen en dozen die we konden vinden.

Is the Pope Catholic?
In dit humoristische spel wordt de Katholieke kennis van de spelers getest. De bedoeling is om uiteindelijk er voor te zorgen dat je de enige echte paus wordt. Het spel steekt de draak met alle stereotypen die de Katholieke kerk rijk is… nou ja gelukkig niet met ALLE stereotypen. Het zal moeilijk zijn om nog een versie van dit spel binnen te slepen, uitgever Crowley bracht het in 1986 op de markt. Ook zeer speelbaar voor niet Katholieken.

Is the Pope Catholic

Flying Finnegan
Dit spel doet nog het meeste denken aan het bekende Muizenval. De spelers moeten een installatie bouwen zodat Finnegan zijn vlucht beëindigd in de veilige watertank, en niet keihard om zijn snufferd valt en de nodige botten breekt. Als alles goed gaat, gebeurt er tijdens een succesvolle lancering van alles. Gezien de reacties op internet gebeurt dat niet heel vaak. Als het wel lukt… tsja net als met Muizenval is het even zweten en zo weer vergeten.

Flying Finnegan

The War on Terror
Naast vele videospelletjes en Online flash games is er ook een vrij nieuw spel waarin de speler de War on Terror kan uitvechten. Het bord doet behoorlijk aan Risk denken, en het spel komt compleet met bivakmuts waarop het woord EVIL staat, zodat er geen misverstand is over wie de slechterik is. Want net als in het echt probeert men de strijd tussen het vrije westen en de gemene terroristen natuurlijk zo zwart-wit mogelijk te houden. Gelukkig maakt een blik op de site (www.waronterrortheboardgame.com) al snel duidelijk dat we dit spel niet te serieus moeten nemen.

Donkey Kong
Ooit, op een vage vakantie in Tsjechië, stond er naast de camping een truck waarin de jongeren oude videospelletjes konden spelen. Daar heb ik heel wat vage Tsjechische muntjes in de Donkey Kong kast gegooid om als Mario de grote harige aap te bestrijden. Waarom men ooit heeft gedacht dat het een goed idee was om hier ook een bordspel van te maken is me een raadsel. Het ziet er eigenlijk best leuk uit, maar ik speel het toch liever met een ouderwetse joystick. Overigens heeft Mario ook een eigen bordspel.

Donkey Kong Jenga!
En alsof men mijn tekstje hierboven nooit gelezen heeft… er bestaat ook nog een Donkey Kong Jenga! In dit spel moet je dus niet alleen (zoals gebruikelijk bij Jenga) om en om staafjes wegnemen tot de toren omvalt, maar ook nog eens Mario helpen de prinses te bevrijden. En wie staat er bovenop de Jenga toren stoer te doen? Juist! De grote harige aap in zijn tweede bordspel. Maar ondanks het feit dat het idee op papier te suf voor woorden lijkt wil ik het na het zien van een screenshot toch eigenlijk erg graag spelen.

Donkey Kong Jenga!

 

 

 

 Flying Finnegan is een bijzonder spel.

. : B A N N E R S : .