Nieuws| White Goblin Games in het eerste kwartaal 2007

Door Astrid Pater

White Goblin Games was de grote verrassing op het Spellenspektakel in 2006. Met Caylus wonnen zij de Nederlandse Spellenprijs 2006. Daarmee zijn ze natuurlijk meteen op de kaart gezet. Caylus was vorig jaar, maar wat brengt het voorjaar met zich mee. Hier volgen enkele spellen die we binnenkort kunnen verwachten.

Leonardo Da Vinci
Leonardo is een bordspel voor 2-5 spelers. Je bent een ingenieus Renaissance uitvinder in het 15e eeuwse Firenze (Florence). Je maakt ongelooflijke machines voor de Heerser van de stad. Wordt hoofdrolspeler in deze tijden van geweldige ontdekkingen door je uitvindingen te realiseren! Kun je je werkvolk aanvoeren in de beste laboratoria, werkplaatsen, winkels en paleizen? Enkel de beste kan wedijveren met de grote Leonardo! Leonardo da Vinci biedt een briljante mix van handig omgaan met schaarse middelen en een soms felle strijd om meerderheden in de lucratievere stadsgebieden. Ook bij het onthullen van hun uitvindingen zitten de spelers elkaar vaak in de haren. Alleen de eerste uitvinder krijgt de hoofdprijs voor zijn uitvinding. Reeds uitgevonden machines mag je wel voltooien maar tegen een lagere uitkering uiteraard.

Yspahan
Het is 1598: Yspahan wordt de hoofdstad van het Perzische Rijk. Daardoor neemt de stad in de wereld een centrale positie in en beleeft de stad een periode van culturele en economische voorspoed. De steden en dorpen in de regio willen graag meeprofiteren van deze welvaart. Karavanen volgeladen met goederen en juwelen gaan op weg naar de woestijn, waar een belofte prijkt voor de toekomst. De spelers kruipen in de huid van koopmannen die met Yspahan handelen. Het is de bedoeling om voordeel te behalen uit de komst van de opzichter van de Sjah. Men scoort punten door goederen in de juiste winkels te plaatsen en door goederen te verzenden met de Karavaan.

Medici vs Strozzi
Medici vs. Strozzi is een spannend spel dat draait om de machtstrijd tussen twee families uit Florence: de ene speler vertegenwoordigt de Medici-familie, de andere speler de Strozzi-familie. De spelers strijden om de beste koopwaar, laden deze koopwaar in hun machtige schepen en proberen deze in de haven tegen grote winst te verkopen. Medici vs. Strozzi is een uitstekend veilingspel voor 2 spelers en kent eenvoudige regels. Het is de eerste titel van QWG die specifiek voor twee spelers is. Het mooie spelmateriaal neemt weinig speelruimte in beslag zodat je Medici vs. Strozzi overal kunt spelen. Wees je tegenstanders keer op keer te slim af en grijp na drie rondes de overwinning!

Caylus kaartspel
Caylus, het kaartspel is een spel voor 2 personen dat snel te leren is en weinig ruimte in beslag neemt zodat het overal kan worden gespeeld. De spelers hebben beide een kaartdeck (de gebouwen) waarmee langs de weg naar het kasteel weer volop gebouwd gaat worden. Natuurlijk kan dat niet zonder de schaarse grondstoffen. De spelers willen uiteindelijk de Koning ook goed gezind blijven en bouwen dus ook aan zijn kasteel. Een nieuw avontuur voor iedere Caylus liefhebber én een mooi instapspel voor mensen die Caylus nog eventjes te moeilijk vinden. Het spel zal een nieuw hoofdstuk openslaan voor Caylus Magna Carta en zijn grote broer het bordspel.

 

 

Met dank aan White Goblin Games voor de informatie.Nieuw: Yspahan

. : B A N N E R S : .