Nieuws| Zeven nieuwe spellen 999 Games

Door Astrid Pater

Hoewel het nog volop voelt als zomer, begint over een weekje of 6 het najaar ook al weer. En dat betekent dat we langzaam aan weer toe zijn aan nieuwe spellen om het tweede deel van het jaar mee door te komen. 999 Games heeft er zeven voor ons op stapel staan.

Spookschool
Al een paar jaar is de trend van het DVD-bordspel gaande. 999 Games waagt zich er dit najaar aan met ' Dierenmanieren op Reis'. Martin Gaus komt met dit spel opnieuw je woonkamer binnen. Een ander spel voor de kleintjes is 'Casper en de Spookschool'. De doos van het spel is meteen het speelbord. Ten slotte kunnen de kids met het spel 'Rinks & Lechts' aan de hand van politiemensen op tafel oefenen met links & rechts. Overigens voor sommige volwassenen ook nog wel eens handig!

 

Casper en de Spookschool

Carcassonne en Catan
Van beide populaire spellen komt een nieuwe variant uit dit najaar. In 'Carcassonne Mayflower' trek je van de oostkust van de VS naar het westen. Hierbij probeer je te voorkomen dat grootgrondbezitters er met je onafgebouwde projecten vandoor gaan. 'Kooplieden en Barbaren' wordt uitgebreid naar 5/6 personen. Maar dat is nog niet alles. De Kolonisten komen naar de Lage Landen in 'De Kolonisten van de Lage Landen'. Deze variant is door 999 Games zelf ontwikkeld en biedt spelers de kans in Nederlandse en Vlaamse steden aan monumenten te bouwen. Het spel is tevens geschikt voor nieuwe Catanspelers.

 

Carcassonne Mayflower

Dobbelen en konijnen
Tot slot is er het dobbelspel 'Konijnen Hokken' waarin een speler zowel konijnen als hokken moet dobbelen om punten te scoren. Je mag net zo lang doorgooien als je wilt met als risico al je punten kwijt te raken. Stop je te vroeg, dan kan een speler met meer lef nog doordobbelen met jouw punten.

Het lijkt alsof we dit najaar niet op een houtje hoeven te bijten en we volop met nieuwe spellen aan de slag kunnen. Zowel oud als jong!

 

Konijnen Hokken

 

 

 

Met dank aan 999 Games voor de informatie.

 Nieuw dit najaar: Rinks & Lechts

. : B A N N E R S : .