1000 Plekken die je echt gezien moet hebben: Het spel

Door Astrid Pater


Op TV wordt veel aandacht besteed aan reizen. Goedkoop afreizen naar de meest bijzondere plekken op aarde. Daar komen waar niemand anders ooit is geweest. Alles wat we op TV zien, wordt vervolgens weer in boekjes samengevat. “1000 Plekken die je echt gezien moet hebben” is een bordspel dat daar weer uit voortkomt.

135 bestemmingen
Het spel heet misschien wel 1000 Plekken die je echt gezien moet hebben, het spel bevat slechts 135 bestemmingen. Ach, laten we eerlijk zijn. Als je al die 135 bestemmingen in je leven weet te bezoeken dan heb je ook al heel wat gezien. Het speelbord is opgesplitst in vijf zones, A t/m E, en 6 vlakken. Met deze coördinaten kun je bepaalde bestemmingen wat sneller terugvinden op de kaart. Het doel van het spel is om in elke zone een bestemming aan te doen en daarna als eerste op je startplaats te eindigen. Ondertussen kun je elkaar hinderen of juist met reiskaarten extra snel een bestemming bereiken.

Makkelijk
1000 Plekken die je gezien moet hebben, is een tamelijk eenvoudig spel. Je gooit met de dobbelsteen en vliegt over de wereld naar je bestemming. Geen bestemming in je hand, dan trek je gewoon een kaart van de stapel. Naast bestemmingskaarten kun je ook reiskaarten trekken. Deze werken soms in je voordeel en soms in je nadeel. De ene keer moet je een beurt overslaan, de andere keer mag je gratis naar je bestemming reizen, of je mag een medespeler verplaatsen en die dus dwarszitten op zijn reis. Het spel vraagt om weinig uitleg en daarom is het goed voor iedereen te spelen.

Conclusie
Juist omdat het spel zo eenvoudig is, is het voor volwassenen weinig interessant. Het spel is misschien handig als je niet weet waar je dit keer heen moet. Trek een bestemmingskaart en klaar ben je. 1000 Plekken die je echt gezien moet hebben, is vooral geschikt voor de jonge spelers. Het brengt kinderen topografie en cultuur bij. Ze leren waar Peking ligt of de Niagara Watervallen. Daarnaast staat er op elke bestemmingskaart ook nog een achtergrond verhaal. Op een speelse manier leren jonge spelers over de wereld en het moois dat er te vinden is.Uitgever: University Games
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 24,95

 

. : B A N N E R S : .