Anasazi

Door Martijn KragtwijkEr waren eens...

Lang, lang geleden bewoonden de Anasazi de canyons in het mid-westen van Noord-Amerika. Op bijna onbereikbare plekken in de rotswanden van de mesa's (tafelbergen) bouwden ze hun dorpen. Dit is je kans om de ontdekkingsreiziger uit te hangen en in de ruïnes de verborgen schatten van de Anasazi te ontdekken.

Op zoek naar oude schatten
Het speelveld bestaat uit losse tegeltjes (de mesa's) die je met wat ruimte ertussen op tafel verspreidt. Aan de rand van het veld liggen de startlocaties; hiervandaan bouw je aan routes van ladders naar de mesa's. Je mag ook meebouwen aan de routes van je tegenstander. Wie als eerste een mesa bereikt mag de schatten houden die daar verborgen zijn.

Marktwerking
De schatten zijn verdeeld in 4 soorten. Hoe meer relikwieën van een bepaald type er gevonden worden, des te minder ze waard zijn. Iedere speler heeft 1 (geheime) soort relikwie die voor hem of haar dubbel zoveel waard is. Om te winnen moet je dus niet alleen zoveel mogelijk schatten zien te krijgen, maar er ook voor zorgen dat jouw favoriete schattype schaars blijft. Het liefst natuurlijk zonder dat de concurrentie doorheeft op welke soort jij jaagt!

Conclusie
Anasazi is een leuk en erg origineel spel uit de hoed van Klaus-Jürgen Wrede, die we ook kennen als bedenker van Carcassone. Net als bij Carcasonne zijn de regels simpel maar geeft dit toch een complex spel. Een spel waarbij je je lekker uit kunt leven in het bedenken van strategieën om je tegenstanders te slim af te zijn. Doordat de mesa's elke keer weer anders liggen, verloopt ieder spel elke keer totaal anders en moet je steeds weer proberen in te schatten of je met je ladder de schat bereikt of dat je tegenstander er in de volgende beurt met de schat vandoor kan gaan!Uitgever: Phalanx Games
Speelduur: 30 min.
Auteur: Klaus-Jürgen Wrede
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Prijs: € 21,95

 

. : B A N N E R S : .