Attraxion

Door Astrid PaterWe kennen allemaal wel de eenvoudige spellen zoals boter, kaas en eieren en vier op een rij. Attraxion is mooie aanvulling bij dit type spellen. Ook hier is het de bedoeling om schijfjes van dezelfde kleur op een rij te krijgen. Alleen kunnen tegenstanders elkaar hier hinderen door een schijfje van het bord te stoten.

Aantrekkingskracht
De schijfjes die in Attraxion worden gebruikt zijn rood-wit en paars-wit. Spelers moeten van beide kleuren een rij van drie weten te vormen op een doorzichtig raam van vier bij vier. De schijfjes zijn magnetisch en blijven zo aan het raam kleven. Beide spelers plakken de schijfjes aan hun eigen kant van het raam. Maar wanneer rood en paars aan elkaar geplakt worden, wordt een schijfje afgestoten, hetzelfde gebeurt met wit en wit.

Afstoten
Door schijfjes van de tegenspeler van het raam te stoten, kun je als speler voorkomen dat de tegenstander rijen van drie gaat vormen. Maar, niet alle schijfjes kunnen van het raam gestoten worden. Beide spelers hebben twee attraxion-schijfjes. Wanneer deze eenmaal op het raam zijn geplaatst, kunnen ze niet meer worden verstoten. Hetzelfde geldt voor twee schijfjes die elkaar aantrekken, deze zitten vast op het bord en kunnen niet meer worden verplaatst.

Tactisch
Het is dus van groot belang goede keuzes te maken wanneer je of een schijfje van de tegenstander vastzet, of aan attraxion-schijfje gebruikt. Vooruitdenken en een beetje tactisch inzicht is voor Attraxion wel nodig. Toch is en blijft het een eenvoudig spel en daarom juist er goed. Jonge kinderen pikken het snel op en zijn vaak sluwer dan je denkt. Ook zij laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Conclusie
Attraxion is een aardige aanwinst voor de collectie van Jumbospellen. Zeker spellen voor twee spelers mogen niet ontbreken in een collectie van spellen. En wie genoeg heeft van boter, kaas en eieren en vier op een rij moet zeker Attraxion eens de kans geven. Omdat het spel niet te veel tijd in beslag neemt, speel je het al gauw een aantal keer achter elkaar. En dan maar eens kijken wie er stopt met spelen na ‘best out of seven’.Uitgever: Jumbo
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .