Battle Dome

Door Astrid PaterFlipperen is een leuke bezigheid, maar ook een individualistisch spel. Je kunt het qua punten wel tegen elkaar opnemen, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde als een directe strijd. En hier komt Battle Dome om een hoekje kijken. Een arena met vier uiteinden met flippers. In het midden zit een soort schietmachine die balletjes de arena inschiet en dan kan het gevecht losbarsten.

Balletjes
Zoals ik al schreef zit er een schietmachine die de balletjes de arena inschieten. Eenmaal in de arena is het een kwestie van voorkomen dat de balletjes in jouw bakje vallen. En als er al een balletje de verkeerde kant oprolt dan liever een gele die een punt waard is dan een rode die vijf punten waard is. Want de strijder die aan het einde van het spel de minste punten bij elkaar verzameld heeft, wint het spel.

Futuristisch
Battle Dome is een spel waar vooral jongetjes op af zullen stormen. Het ziet er stoer en heel erg futuristisch uit. Daarnaast is het een soort competitie om te laten zien wie de beste is. En zo kunnen jongens weer laten zien wie de sterkste vader heeft of de grootste auto. Het is alleen een groot nadeel dat de balletjes niet zo makkelijk uit de vakjes gehaald kunnen worden. Dat lukt eigenlijk alleen maar door het spel ondersteboven te houden. En zo raken er weer te gemakkelijk balletjes kwijt.

Conclusie
Battle Dome is op zich een leuk spel en zeker voor menig jongen. Lekker een beetje tegen elkaar flipperen en als beste uit de bus komen. Toch jammer dat de balletjes makkelijk kwijt te raken zijn, en dat zie ik zeker gebeuren als er vier- en vijfjarigen mee aan de slag gaan. En een ander groot nadeel is dat de vakjes niet te openen zijn waardoor het soms lastig tellen is wie de minste punten heeft. Battle Dome is leuk, maar er kleven een paar nadelen aan.
Uitgever: Jumbo
Speelduur: 15 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .