Beestenbende

Door Astrid Pater
Een echte beestenbende wordt het als je de staart van een leeuw, olifant, aap of tijger in je broek stopt. Je draait aan het rad van avontuur, voert de opdrachten uit en moet als eerste een rondje over het speelbord maken.

Kies een staart
Voordat het spel begint, kiezen alle spelers een dierenstaart uit. Je stopt de staart in je broek en gaat het spel dus door als leeuw, olifant, aap of tijger. Vervolgens leg je het muntje met de afbeelding van jouw dier op het speelbord (is tevens het draairad) en het spel kan beginnen.

Brullen als een leeuw
Elke keer als je aan de pijl draait komt deze ergens uit bij een plaatje op het bord. Dit plaatje staat voor een opdracht. Deze staan op de achterkant van de doos waar het spel in zit. Zo moet je bijvoorbeeld het geluid van je dier nadoen en mag je lekker brullen als een leeuw. Het gebeurt soms ook dat je je moet verstoppen en de andere dieren op zoek naar je gaan.

Stapje voor stapje
Voor elke opdracht die je uitvoert mag je een aantal stappen vooruit op het speelbord. Er zit zelfs een opdracht tussen waarbij alle spelers drie stappen vooruit mogen. Dit is de opdracht "Beestenbende!". Alle spelers moeten gaan rondspringen en daarbij veel kabaal maken. Haal met deze opdracht de jungle echt in huis. Wie overigens als eerste zijn rondje op het speelbord heeft gemaakt, mag zichzelf koning van de jungle noemen.

Conclusie
Vooral de staarten in het spel hebben aantrekkingskracht op jongens. Ze vinden het "gaaf" en dan met name de mooie gestreepte tijgerstaart. Het spel neemt weinig tijd in beslag en dat is erg belangrijk. Duurt zo'n spel te lang dan worden en de ouders gek van de drukte en verliezen de kinderen de aandacht van het spel. Leuk is dat de staarten natuurlijk ook voor andere doeleinden dan alleen het spel gebruikt kunnen worden.
Uitgever: Jumbo
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Prijs: € 24,95

 

. : B A N N E R S : .