Bert Bever

Door Astrid Pater


Bert Bever heeft het niet makkelijk. De beverkinderen proberen de boomstammen, waar hij op past, stiekem mee te nemen. Geen wonder dat Bert Bever tekeer gaat als de stapel boomstammen instort.

Boomstammen stelen
De dam wordt opgebouwd en bovenop de stapel boomstammen wordt Bert Bever neergezet. Hij waakt over de boomstammen en moet voorkomen dat ze stiekem meegenomen worden. Helaas voor Bertje Bever is de doel van dit spel om twee oranje, bruine en gele stammen te verzamelen. Word je door Bert ontdekt terwijl je een stam uit de dam probeert te ontvreemden, dan ben je nog niet jarig.

Duwen
Met behulp van een stokje probeer je stammen uit de dam te duwen. Ben je succesvol dan blijft Bert Bever stil en ben jij een boomstam rijker. De stammen van de bovenste rij mogen echter niet verplaatst worden. Ligt alleen in deze rij nog een boomstam die je nodig hebt, dan mag je de hele stapel boomstammen opnieuw opbouwen. Krijg je een stam te pakken waar je er al twee van hebt, dan geef je deze stam aan een willekeurige speler. Heeft niemand belang bij de stam dan geef je deze aan Bertje terug. Als de stapel teveel beweegt of in elkaar stort dan laat Bertje dat wel weten. Hij krijgt de boomstam terug. Wie Bertje expres boos maakt, moet ook een boomstam teruggeven. Wie als eerste de zes boomstammen te pakken heeft, wint het spel.

Conclusie
Voor jonge spelers is Bert Bever een alleraardigst behendigheidsspelletje. De razende Bert is een leuke toevoeging. Wat kan dat beestje tekeer gaan. Voordeel van Bert Bever is dat je er ook in je eentje mee aan de slag kunt. Hoeveel boomstammen kun je uit de dam duwen voordat Bert het doorheeft? Verder doet Bert Bever op een bepaalde manier aan Bonanza en Jenga denken. Alleen bouw je nu niet iets op, maar probeer je stiekempjes iets te ontvreemden zonder dat iets instort. Uiteindelijk is Bert Bever vooral een leuk spel voor de kleintjes.
Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 20 min.
Auteur: Kai Haferkamp
Spelers: 1-4
Leeftijd: 4-99
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .