Beterweters

Door Astrid Pater


Hoe vaak zitten volwassenen niet te pochen over de kennis die ze hebben. En ach, kinderen weten gewoon nog niet zo veel. University Games heeft met Beterweters de oplossing gevonden. Een kennisspel tussen volwassenen en kids. Nu maar eens zien wie er aan het langste eind trekt.

Touwtrekken
Alvorens het spel te beginnen wordt er een touw in het midden van het spelbord klaargelegd. Wie met het touwtrekken het andere team als eerste over de speelhelft trekt, wint het spel. De teams worden onderverdeeld in volwassenen en kinderen. Voor beide teams is er een aangepaste stapel met vragenkaarten. De teams spelen dus op hun eigen niveau en moeten zo hun kennis van de wereld tentoonspreiden.

De vragen
Zoals ik al zei, de vragen zijn aangepast op het niveau van de spelers. Hierdoor maakt iedereen een gelijke kans om het spel tot een goed einde te brengen. Naast de standaardvragen zitten er in het spel ook weetvragen. Hiermee wordt getest hoe goed de teamgenoten elkaar kennen, en ook of de tegenstanders elkaar kennen. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd wat het lievelingseten van iemand is. Die persoon schrijft het op een kaartje en het team dat het raadt, mag een bepaald aantal stappen vooruit.

Leuke strijd
Beterweters is een leuke kennisstrijd tussen jong en oud. Het probleem met andere spellen is vaak dat het vragenniveau te laag is voor volwassen spelers en te hoog voor de jonge spelers. Beterweters vindt daarin de oplossing door echt met twee verschillende stapels vragen te werken. Hiermee wordt de grens van de algemene kennis wat meer gelijk getrokken. En voor de kids is het natuurlijk leuk als ze hun ouders te slim af zijn.

Conclusie
Beterweters is een spel dat goed te spelen is met kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 worden de kindervragen al weer te eenvoudig. Beterweters is daarnaast een spel dat zich goed voor een gezin leent. Vader, moeder, kids, iedereen doet mee. Zeker tijdens de feestdagen of op een regenachtige zondag kan Beterweters uit de kast gepakt worden. Succes bij jonge kids verzekerd.Uitgever: University Games
Speelduur: 45 min.
Auteur: -
Spelers: 2
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .