De Betoverde Doolhof Junior

Door Astrid Pater


Het Betoverde Doolhof is één van de bekendste spellen van Ravensburger. Maar gezien het nog net een pietsje te moeilijk is voor de jongste spellenspelers heeft Ravensburger Junior Doolhof als opwarmertje voor het echte werk. Een beetje inzicht is wel nodig, maar heel erg moeilijk is het spel nog niet.

Lekker schuiven
Het bord bij Junior Doolhof staat min of meer vast. Het is opgesplitst in drie stukken waarvan alleen het middelste stuk te bewegen is naar links en rechts. Verder is eigenlijk het idee van het spel hetzelfde. Er wordt een kaart omgedraaid en dit voorwerp moet als eerste worden bereikt op het speelbord. De speler die dat lukt mag de kaart houden. Door met het middelste stuk van het bord te schuiven kunnen de pionnen op verschillende plekken op het speelbord terechtkomen. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft verzameld, wint het spel.

Slimmer dan verwacht
Ik moest gauw terugkomen op de gedachte dat jonge spelers het schuiven van het middelste deel van het bord niet zo door zouden hebben. Dat viel reuze mee en de zesjarigen hebben maar eens temeer bewezen slimmer te zijn dan ik denk (maar ik ben dan al heel erg lang geen zes meer). Junior Doolhof is tamelijk eenvoudig, maar wel ‘zwaar cool’. Het spel is snel gespeeld, want vaak kan een speler in de beurt dat een kaartje wordt omgedraaid het voorwerp nog te pakken krijgen.

Conclusie
Zoals ik al opmerkte is Junior Doolhof ‘zwaar cool’. En dat zeggen dan de echte kenners. Maar toch is het spel ook wat aan de makkelijke kant, juist doordat de spelers te simpel bij het voorwerp op de kaart kunnen kopen. Daar staat tegenover dat jonge spelers vaak toch een beetje het inzicht missen om drie stappen vooruit te denken. In dat opzicht is Junior Doolhof een mooi spel om mee te beginnen en de puzzelaars onder de kinderen te stimuleren tot meer.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 4-8
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .