Het Boerderijspel van Muis

Door Astrid Pater


Na 'het Grote Vloerspel van Muis' heeft University Games besloten om in de Muis-reeks een nieuw spel uit te brengen. Met Muis gaan we nu naar de boerderij. Op de boerderij zijn veel dieren terug te vinden, die allemaal in de schuur slapen. En dat is de taak van Muis, deze beesten terugbrengen naar de schuur.

Tafelformaat
In tegenstelling tot het vorige Muisspel is het boerderijspel wel op tafelformaat en dat is wel zo gemakkelijk. De grote, niet altijd even stevige pionnen uit het eerste spel, zijn nu kleine stabiele muisjes geworden en ook dat is een voordeel. Eenmaal het bord op tafel kan er gelijk gespeeld worden.

Zoek je beestje
Iedere speler krijgt bij aanvang van het spel een kaart waarop de dieren staan die verzameld moeten gaan worden. Dat verzamelen is vrij eenvoudig. Bijna elk vakje op het bord staat voor een van de dieren. Kom je op vakje terecht met een dier erop dat jij nodig hebt dan mag je het dierenkaartje pakken. Dat geldt ook wanneer je op een vakje staat met de afbeelding van muis, dan mag je een willekeurig dier uitzoeken. Zo ga je door tot de kaart vol is. Is de kaart eenmaal vol, dan is het zaak zo snel mogelijk de beesten naar de schuur te brengen.

Rad van avontuur
Door aan het rad te draaien weet je hoeveel plaatsen je vooruit mag. Maar het rad voorziet ook nog in spelremmers. Wie een donderwolk draait, moet een beurt overslaan. Wie daarentegen een zonnetje draait, mag een van de dieren van zijn medespelers pakken (een remmer voor de één en een voordeel voor de ander).

Conclusie
Het Boerderijspel van Muis is snel en simpel, wat een groot voordeel is voor jongere spelers. Er komt weinig extra's bij kijken, zodat het spel snel opgepikt kan worden. Dat de pionnen stabieler zijn is ook een vooruitgang ten opzichte van het eerste spel. Daarnaast ziet het spel er ook mooi en herkenbaar uit. Met Het Boederijspel van Muis is het University Games gelukt een goede opvolger voor het vloerspel te produceren. Goed gedaan!Uitgever: University Games
Speelduur: 20 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 4-8
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .