Boggle

Door Astrid PaterHet is al weer wat jaartjes geleden dat het spel Boggle op de tv te zien was. Boggle voor thuis is niet helemaal hetzelfde als op de tv, maar de essentie, woordjes maken, is gelijk gebleven.

Binnen 3 minuten
Het Bogglespel bestaat uit dobbelstenen met letters, en een soort Bogglebak. Je stopt de stenen in het bakje, schudt het eens flink door elkaar. De lettertjes vallen dan op hun plek in een vierkant van vier bij vier (totaal dus 16 letters). Vervolgens wordt de zandloper omgedraaid en het feest kan beginnen.
In drie minuten tijd is het de bedoeling om zo veel mogelijk woordjes te maken van de letters. Hoe langer het woord hoe meer punten het oplevert. Wie uiteindelijk als eerste een bepaald aantal punten heeft, wint het spel. Je kunt natuurlijk ook afspreken om binnen een bepaald aantal ronden de meeste punten halen.

Helemaal alleen
Boggle kun je ook in je eentje oefenen. Daar is het uitermate geschikt voor. Wellicht dat je met jezelf een wedstrijdje kunt doen, dat je zo veel mogelijk punten in een ronde moet halen. Maar goed, het mist toch een beetje het competitie-element dat je hebt als je het met meerdere spelers speelt.

Conclusie
Als je van woordspelletjes houdt, dan is Boggle een leuke aanvulling. Maar voor de meeste mensen is het toch een beetje een flauw spelletje.
Uitgever: Hasbro
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 1+
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: € 4,95 (gereduceerde prijs)

 

. : B A N N E R S : .