Boggle Flash

Door Astrid Pater

Hoe vaak verschijnt een bestaand spel niet in een nieuw jasje. Monopoly en Labyrinth om er maar een paar te noemen. Dit keer is Boggle aan de beurt. Het woordenspelletje is in een digitaal jasje gestoken. Wat vinden we daar eigenlijk van?

Woorden leggen
Ook al bestaat Boggle Flash uit minder letters, het draait er nog steeds om woorden te leggen uit de letters die je voor je hebt liggen. In dit geval woorden van 3, 4 en 5 letters op basis van de letters die op 5 verschillende blokjes verschijnen. Door de blokjes aan elkaar te leggen, leest een computertje of het een bestaand woord is, of je het woord al eerder hebt gelegd en meteen wordt ook de score bijgehouden. Die score zie je zodra de tijd is afgelopen om woorden te leggen.

3 varianten
Boggle Flash kent 3 varianten. In de eerste variant is het de bedoeling zoveel mogelijk woorden van 3, 4 of 5 letters te maken van de letters op de blokjes. In de tweede variant moet je telkens van de letters een 5-letterwoord maken. Dan krijg je nieuwe letters, maak je weer een woord van 5 letters en ga zo maar door. In de laatste variant maak je om de beurten met de letters voor je woorden van 5 letters. Vind je dat te moeilijk dan speel je het spel met een blokje minder en moet je woorden van 4 letters maken.

Conclusie
Boggle Flash is enorm verslavend. Je pakt het er zo eventjes bij en speelt een paar potjes. Het is snel, eenvoudig en je kunt het makkelijk even tussen de bedrijven door doen. Daarnaast wil je natuurlijk proberen om alle woorden te leggen die mogelijk zijn met de letters voor je neus. Dat is zo makkelijk nog niet. Onthoud de woorden maar die je al gelegd hebt. Ten slotte heeft het spel een praktisch opbergdoosje. Je neemt het zo mee in je tas, in de koffer, in de auto. Verslavend eenvoudig!Uitgever: Hasbro
Speelduur: 5 min.
Auteur: -
Spelers: 1+
Leeftijd: 8+
Prijs: €32,99

 

. : B A N N E R S : .