Bunny Hop

Door Astrid PaterKonijntjes zijn dol op worteltjes, en dat is nou net waar de konijntjes in Bunny Hop naar op jacht zijn. Ergens midden in een tuin staat een grote sappige wortel. En deze wortel is voor het konijntje dat als eerste de wortel weet te bereiken en de holletjes in de grond weet te omzeilen.

Rondhoppen
Iedere speler krijgt vier konijntjes, slechts één van die konijntjes hoeft de top te bereiken. Elke beurt trekt een speler een kaart, hierop staat hoeveel velden de speler vooruit mag springen of dat er aan de wortel gedraaid moet worden. Wanneer er aan de wortel gedraaid wordt, ontstaat er ergens een holletje. Staat er een konijntje op, dan verdwijnt deze in de grond. Ben je aan de beurt en komt één van je konijntjes op zo’n holletje uit, kijk dan eerst of er nog een ander konijntje is waar je mee kunt springen.

Keer op keer op keer
Bunny Hop is een spel waar kinderen maar geen genoeg van krijgen. Als het aan de kinderen ligt, blijven ze maar draaien aan de grote wortel. Dat is nou eenmaal het leukst, want voor je het weet valt er een konijntje in zo'n gat en is die verdwenen. En als het dan ook nog een konijntje van een andere speler is, maakt dat het spel alleen maar leuker.

Conclusie
Ik kan niets anders dan zeggen dat Bunny Hop een van de betere kinderspellen is. Misschien ziet het er wat plastic uit, desalniettemin spreekt het kinderen enorm aan. Konijntjes zijn schattig en zo'n grote wortel om mee te draaien en andere konijntjes in de val te lokken, levert niets anders dan hilariteit op. Met Bunny Hop heb je bijna gegarandeerd veel speelplezier.
Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: 5-10
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .