Het Originele Kerstspel - Christmas Game

Door Astrid PaterDe winter is de tijd om alle spelletjes uit de kast te halen en de zaterdagavond of zondagmiddag eens flink aan de slag te gaan. 'Het Originele Kerstspel - Christmas Game' brengt naast speelplezier ook nog eens een echte Kerstsfeer in huis. Zet tijdens het spelen van dit spel de bijgeleverde kerst-cd maar op en je zult het meteen merken.

Help de Kerstman
De gemene Krampus houdt niet zo van Kerst. Om te voorkomen dat alle kinderen pakjes krijgen, heeft hij een sneeuwstorm veroorzaakt. Nu moet jij de Kerstman helpen en alle pakjes afleveren bij de huisjes in jouw kleur. Als je denkt dat Krampus dat zomaar laat gebeuren, dan heb je verkeerd gedacht. Gedurende het hele spel probeert hij te voorkomen dat de pakjes bezorgd worden door ze weer uit de huisjes te halen en ze onder de kerstboom op het plein te leggen.

Pas op voor Krampus
Het spel is zeer eenvoudig in zijn opzet. Draai een kaart om van je eigen stapel. Gooi met de dobbelsteen en loop dat aantal vakjes vooruit. Gooi je een Krampus dan moet je Krampus twee plaatsen verzettten. Vervolgens voer je de opdracht van de kaart uit. Dit kan een extra vakje lopen zijn, het afleveren van een extra pakje, een pakje van een medespeler uit een huisje halen en onder de kerstboom leggen of naar een huis van je keuze gaan. Je kunt alleen een pakje afleveren als je op het juist kleur huisje staat. Komt Krampus op een huisje met een pakje te staan, dan legt hij het pakje onder de kerstboom. Je wint het spel door als eerste alle negen van je pakjes te bezorgen en dan naar de kerstboom gaan.

Conclusie
Het Originele Kerstspel - Christmas Game is misschien geen briljant spel in zijn opzet en zal volwassenen misschien snel vervelen, maar voor kinderen is het een zeer geschikt spel om in december op tafel te zetten. Het spel doet zijn naam 100% eer aan. Om te beginnen ziet de doos er alleen al feestelijk uit. Maar dat is nog niet alles. Ook het speelbord geeft het gevoel alsof je in kerstfilm bent beland. Een idyllisch dorpje met exact in het midden een mooie grote kerstboom. Wanneer de pakjes eenmaal een beetje verspreid over het dorp liggen ziet het er allemaal nog feestelijker uit. De kerst-cd maakt het geheel af. Zet de kerstkransjes en warme chocolademelk met slagroom op tafel en spelen maar!Uitgever: Upper Deck
Speelduur: -
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 24,99

 

. : B A N N E R S : .