DinoX

Door Astrid Pater
DinoX is een van de laatste DV-spellen die de laatste tijd de markt hebben proberen te veroveren. Leer met dit spel alles over de dinosaurus verpakt in ruim 1500 vragen.

Dino-bouwpakket
Door vragen goed te beantwoorden, verzamel je onderdelen om je eigen dinosaurus in elkaar te zetten. De vragen bestaan uit luistervragen, kijkvragen en hersenkrakers. Die laatste is het lastigste, want het antwoord zit niet in het filmpje besloten. Voorafgaande aan elke vraag krijg je namelijk een filmpje te zien over een dinosaurus.

Pesten
Het spel kent de eenvoudige variant zoals hierboven beschreven en een variant waar je elkaar een beetje dwars kunt zitten. Nu krijg je na het beantwoorden van een vraag een speelkaart. Wanneer je aan de beurt bent en naast de speelkaarten tenminste één skeletonderdeel in je bezit hebt, mag je een andere speler uitdagen. Je legt een speelkaart met de afbeelding naar beneden voor een medespeler. Deze pakt ook een speelkaart en legt deze voor zich neer. Tegelijk worden de kaarten omgedraaid en de speler met het hoogste nummer wint de uitdaging. De verliezende speler moet een skeletonderdeel terug in de pot leggen. Bij gelijk spel gebeurt er niks. Wel mag de aanvallende speler nog een keer uitdagen (maximaal drie keer achtereenvolgens). De gebruikte speelkaarten worden onderop de stapel gelegd.

Conclusie
DinoX doet heel erg aan het spel Sea Life denken. Een educatief spel dat om een bepaald thema draait en waarbij je vragen goed moet beantwoorden. DinoX is een heel toegankelijk spel voor jonge spelers. Nadeel van het spel is echter dat het wat traag is. Per vraag ben je toch wel een eventjes bezig en daar kunnen jonge spelers wat ongeduldig van worden. Daarnaast gaat het in elkaar zetten van het skelet niet altijd even soepel. Wel leuk zijn de stickers op de achterkant van de speluitleg.
Uitgever: TV-Fun
Speelduur: 50 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Prijs: € 29,95

 

. : B A N N E R S : .