Disney Labyrinth

Door Astrid Pater

Het Betoverde Doolhof is één van de bekendste spellen van Ravensburger. En er komt zo nu en dan een variant uit in een nieuw jasje. Zo had je vorig jaar nog de Lord of the Rings versie met een tactische insteek, voor dit najaar is er aan de kinderen gedacht en heeft het spel een Disneyjasje aan.

Lekker schuiven
Ook bij de Disneyversie komt het er op neer dat je als speler weer flink aan het schuiven slaat om zo je doel te bereiken. Elke speler heeft een stapeltje kaarten, en deze fuguren moet hij allemaal zien te bereiken om het spel te winnen. Je kunt natuurlijk ook variëren met de regels. Maak het voor de kinderen wat eenvoudiger door ze meteen alle kaarten te laten zien die ze moeten zoeken, zodat ze zelf kunnen kiezen waar ze heen gaan. Of maak er een grote stapel van en probeer als speler de eerste te zijn die het juiste plaatje bereikt op het speelbord. Genoeg variatie dus om je niet meteen te vervelen.

Disneyjasje
Met spellen in een nieuw jasje is de toegevoegde waarde niet onbelangrijk. Is er een spelelement bij bedacht om het spel net even iets anders te maken dan het origineel. Misschien zelfs een kleine verbetering? Bij de Lord of the Rings versie werd er met punten gespeeld en kon je een staafje inleveren zodat je nog een keer mocht. Voor het Disneyjasje geldt eigenlijk dat het een rechtstreeks kopie is van het origineel. De klassieke Disneyfiguren zijn misschien wel goed vertegenwoordigd, maar het spel heeft niet iets buiten het Disneyjasjes om wat het spel specialer maakt.

Conclusie
Voor dat het er op gaat lijken dat mijn oordeel al te negatief gaat worden. Disney Labyrinth is gewoon een heel erg leuk spel. Het ziet er goed verzorgd uit, en heb je De Betoverde Doolhof niet in huis dan is deze Disneyvariant zeker een aanrader. Voor kinderen is het gewoon leuk om met bekende figuren te spelen, en Disney laat dan natuurlijk weinig tot de verbeelding over en spreekt deze doelgroep met gemak aan. Jammer dat het spel weinig toegevoegde waarde heeft, maar het doet verder niet af aan het speelplezier. En zoals ik al zei, wie het spel nog niet heeft, doet er helemaal niet verkeerd aan de Disneyvariant aan te schaffen.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 30 min.
Auteur: Max J. Kobbert
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .