Dokter Bibber (reiseditie)

Door Astrid PaterVroeger toen ik nog een klein meisje was, kon ik uren met Dokter Bibber spelen. Spellen met geluid werkten goed voor mij, zeker in combinatie met een mate van behendigheid. Het verheugde mij dan ook zeer te vernemen dat er een reisspel van werd uitgebracht. Natuurlijk pakte ik het meteen uit om te kijken of de magie nog niet verloren was gegaan.

Zet maar weer klaar
Ik haalde het spel uit de doos en wilde meteen de boel weer klaarzetten. Maar het is een reiseditie en dus toch een beetje anders. Eerst de batterijen (niet bijgeleverd) erin stoppen en daarna maar weer eens de spelregels doornemen. Vrijwel hetzelfde, alleen nu hoef je niet met een pincet dingen uit de patiënt te halen, nee je moet een bacterie vanaf een bepaalde plaats in het lichaam naar de buik schuiven. Natuurlijk mag je met het schuifding niet de zijkanten van de route raken, dan is namelijk gewoon je beurt voorbij.

Kaarten en bacteriën
Op de kaarten die bij het spel zitten, staat waar de bacterie het lichaam in wordt geschoven. Vanuit daar kun je met de pen (laten we het schuifding zo noemen) de bacterie dus naar de buik schuiven. Wanneer iemand de zijkant raakt en de zoem hoort dan is de beurt voorbij. De volgende speler gaat met dezelfde bacterie verder totdat een speler de bacterie in de buik heeft geschoven. Die mag de kaart houden. Op de kaarten staan punten, en wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint Dokter Bibber.

Conclusie
Misschien komt het doordat ik ouder ben geworden, maar voor mij is de magie er een beetje af. Er blijft vooral een hoop nostalgie over. Gelukkig maar dat er een hele reeks nieuwe jongeren is die het wel leuk zal vinden. Het voordeel van een reiseditie is dat het makkelijk mee te nemen is op vakantie en eventueel goed te spelen in de auto. Dat tweede gaat voor Dokter Bibber niet helemaal op, want daar heb je toch wel een beetje een vaste hand voor nodig. Maar er zullen kinderen zijn die de extra moeilijkheidsgraad die een schokkende auto met zich meebrengt wel kunnen waarderen.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 30 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: € 9,95

 

. : B A N N E R S : .