Dr. Bibber Spoedoperatie

Door Astrid PaterIn een heus dokterskoffertje zitten alle ingrediënten om met Dr. Bibber Spoedoperatie aan de slag te gaan. Sommige kwaaltjes zijn van de laatste tijd, zoals de sms-duim. Maar ook de tennisarm en het gebroken hart komen voorbij. Onze patiënt Sam heeft het maar zwaar.

4 spelvarianten
Deze nieuwe en moderne Dr. Bibber kent 4 spelvarianten. Maar voor je gaat opereren, stelt iedere speler eerst zijn eigen niveau in. Dit maakt het spel leuker om te spelen. Goede doktoren kiezen voor het hoogste niveau en de beginnelingen beginnen een treetje lager op de ladder. Zo is het spel voor iedereen ongeveer even lastig. De spelvarianten werken met speelschuifjes. Een computertje houdt de stand bij. Aan het einde van het spel haal je het schuifje uit de monitor en krijg je te zien wie gewonnen heeft. Handig!

Wees snel
In de eerste spelvariant gaat het erom met het pincet zo snel mogelijk het zieke onderdeel uit het lichaam van Sam te verwijderen. Op de Dokterkaart staat om welk onderdeel het gaat. Hoe sneller je bent, hoe meer punten het oplevert. Raak je de zijkanten en gloeit Sams neus op, dan kost het je tijd en punten. Lukt het je niet om het onderdeel te verwijderen voor de tijd om is, dan zet je het pincet terug in de houder en leg je de Dokterkaart onderop de stapel. Lukt het je wel, zet dan ook zo snel mogelijk het pincet terug in de houder.

Steeds pittiger
Sams hart slaat een beetje op hol in spelvariant twee. Houd dit in de gaten tijdens de operatie. Gaat zijn hart te snel te keer, druk dan op de zuurstofpomp zodat hij weer rustiger wordt. Raak je de zijkanten van Sam, dan is je beurt voorbij. Spelvariant drie is de echte proef op de som. Heb jij jouw zenuwen onder bedwang en kun je met een vaste hand zo snel mogelijk alle 15 kwalen uit het lichaam van Sam verwijderen. Ben je klaar zet dan het pincet terug in de houder. Je bent wel aan tijd gebonden, dus de druk op de schouders van jou als arts is groot.

Specialist
Tot slot mag je jezelf na jaren van studie en oefenen met Dr. Bibber eindelijk specialist noemen. Dr. Bibber Spoedoperatie kent als vierde spelvariant ‘Haal de specialist erbij’. Zodra je in je beurt de zijkanten van Sam raakt, dan is er weinig tijd meer om Sam te redden. Als groentje moet je je pincet overhandigen aan de speler van wie het lampje gaat branden. Deze specialist mag de klus klaren. Geen punten voor jou, maar wel voor een andere speler. Lastig bij deze spelvariant is het overhandigen van het pincet. De draad zit soms een beetje in de weg. Niets waar een specialist niet mee om kan gaan toch?

Conclusie
Dr. Bibber Spoedoperatie ziet er als spel goed uit. Het dokterskoffertje maakt het geheel af. Het spel is door de 4 verschillende varianten leuk en afwisselend. De mogelijkheid om je eigen niveau in te stellen, maakt het spel evenwichtiger. Niets is frustrerender dan dat jij als speler continue de neus van Sam doet oplichten en je tegenstanders er met alle kwalen vandoor gaan. Nou, met deze Dr. Bibber spelen die spelers maar even op een hoger niveau.Uitgever: Hasbro
Speelduur: 15 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 29,95

 

. : B A N N E R S : .