Eekhoorntje Opgelet!

Door Astrid PaterEekhoorntjes zijn verwoede nootjesverzamelaars. Wanneer ze een nootje vinden, wordt deze naar een schuilplaats gebracht en opgeslagen tot de winter begint. Dan zijn de nootjes nodig om te overwinteren. Helaas zijn eekhoorntjes niet zo slim en vergeten ze vaak waar ze hun zorgvuldig opgebouwde buit verstopt hebben. In Eekhoorntje Opgelet! is het de bedoeling om je nootje veilig te vervoeren door de bomen heen.

Verlies je nootje niet
Eekhoorntje Opgelet! is een behendigheidsspelletje wat in een mooie houten uitvoering verkrijgbaar is. Op een houten plank staat een boom afgebeeld waar met een bruine lijn wordt aangegeven welke route het eekhoorntje moet volgen. Het eekhoorntje zit vast aan een touw met in het midden een cirkel voor het nootje (een kogeltje). Door middel van aan de touwtjes te trekken (of ze juist te laten vieren) kun je het nootje via de route aan de andere kant van de boom krijgen. Daarbij is het de bedoeling om de gaten in de boom te ontwijken om te voorkomen dat je het nootje kwijtraakt.

Handig
Wie zijn nootje verliest kan weer van voor af aan beginnen. Om de route helemaal te volgen en het nootje niet te verliezen moet je vooral over een flinke dosis aan concentratie beschikken. Wie te wild is raakt zijn nootje kwijt, wie te veel trilt ook, een vaste hand is best handig.

Niet altijd even soepel
In het algemeen kan de route vrij goed worden afgelegd. De touwtjes werken prima mee, maar op verschillende punten gaat het niet altijd even soepel. Wanneer de touwtjes vrij strak getrokken zijn in de hoeken van de route, is het lastig om ze weer wat te ontspannen en laten vieren. Vaak moet je een beetje een risico nemen door het touwtje wat sneller te laten gaan, en dat gaat ten koste van de controle.

Individueel
Eekhoorntje Opgelet! kan met 1 of 2 spelers gespeeld worden. Wie het met zijn tweeën speelt, is afhankelijk van communicatie. Beide spelers hebben elk een touwtje in handen. Het is dus een kwestie van goed overleggen wie aan het touwtje trekt of wie het laat vieren. Het is moeilijker dan wanneer je het alleen speelt. Toch is Eekhoorntje Opgelet! meer een individueel spel. Wie van een flinke uitdaging houdt kan zich uren zoet houden, maar hoe meer je oefent hoe beter je wordt.

Conclusie
Eekhoorntje Opgelet! is een leuk, maar ook wel lastig behendigheidsspelletje. Hoewel de meeste jonge spelers er prima mee overweg zullen kunnen, is het voor sommige nog een hele toer. Het is toch een bepaalde vaardigheid die je onder de knie moet krijgen, en de een pikt het nou eenmaal sneller op dan de ander. Hoe dan ook, Eekhoorntje Opgelet! is zeker de moeite waard en een leuke uitdaging voor jonge kinderen.Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 10 min.
Auteur: -
Spelers: 1-2
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .