Elefun

Door Astrid PaterWaar zijn olifanten het meest bekend om? Natuurlijk om de slagtanden, de grote oren en de lange slurf. Één van de bekende olifanten waar jonge ouders het over hebben, is die olifant die met zijn lange snuit de verhaaltjes uitblaast. Dat er nogal wat lucht uit die slurf ontsnapt weten we, maar dat er ook vlinders uit tevoorschijn komen is nieuw. En om die vlindertjes gaat het in Elefun.

Vlinders vangen
Zet alle meubelen en obstakels in de woonkamer aan de kant. Zet de blauwe jolige olifant dan in het midden van de kamer op de grond. Vul zijn slurf met de bijbehorende vlindertjes en zet het apparaat aan. De lange blauwe slurf staat nu recht omhoog en om de haverklap vliegen er vlindertjes uit. De spelers hebben allemaal een netje in hun handen en daarmee mogen ze de vlinders gaan vangen.

En nog meer vlinders vangen
Je zult zien dat niet alle vlinders in de netjes gevangen worden. Vlindertjes die op de grond vallen, mogen door de spelers opgepakt worden en alsnog in het netje gestopt. Wanneer alle vlinders zijn gevangen, worden de beestjes geteld. Wie de meeste vlinders heeft, wint het spel. Zijn er twee spelers met de meeste vlinders, dan begint het spelletje voor hen van voor af aan. Wie dan de meeste vlinders heeft wint alsnog het spel.

Conclusie
Elefun is een ongelooflijk leuk olifantenspel. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat kinderen er best druk van kunnen worden. Er wordt namelijk nogal wat rondgesprongen om de vlindertjes die uit de olifant vliegen te vangen. Gelukkig is het spel ook vrij simpel en kunnen de kids er eenvoudig mee aan de slag. Alleen raad ik wel aan dat bij hele jonge spelers de ouders toch een oogje in het zeil houden, en zelf de vlindertjes weer terug in de slurf stoppen nadat het spelletje is afgelopen. Elefun is een spel waar een hoop lol mee te beleven valt en zeker aan te raden is.
Uitgever: Hasbro
Speelduur: 5 min.
Auteur: -
Spelers: 2-4
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Prijs: -

 

. : B A N N E R S : .