Fits

Door Astrid PaterTetris was het populairste spel op de gameboy. Niet gek dat het spelconcept al meerdere malen naar bordspel- of kaartspelvarianten is vertaald. Fits is dus ook een variant op het Tetrisconcept.

Vier speelronden
Het doel van het spel is om in vier speelronden op tetrisachtige wijze zoveel mogelijk punten te halen. In iedere speelronde leg je een nieuw spelbord in de houder. Je trekt een startkaart en legt de steen op het spelbord. Vervolgens draai je de bouwkaarten een voor een om en plaatst de stenen op het spelbord. Je probeert uiteraard zoveel mogelijk vakjes van het spelbord te bedekken. Net zoals bij Tetris. Ieder spelbord kent zijn eigen regels voor de puntentelling. Lees dit goed door voor je de ronde begint. In je eentje kun je het spel ook goed spelen. Gewoon voor de lol of om verschillende strategiën uit te proberen.

Conclusie
Het spelprincipe van Fits is simpel. Steentjes in het spelbord leggen op de volgorde van de omgedraaide bouwkaarten. Al gauw kom je er achter dat het vullen van de vakjes nog zo eenvoudig niet is. Een flinke dosis geluk komt om de hoek kijken. En een beetje tactiek natuurlijk ook. Schrik niet als je de eerste paar keer niet heel veel punten haalt. Dat komt vanzelf wel. Het is leuk om met elkaar te spelen, maar het spel is daarnaast zeer geschikt om in je up mee aan de slag te gaan.
Uitgever: Ravensburger
Speelduur: 30 min.
Auteur: Reiner Knizia
Spelers: 1-4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Prijs: €21,50

 

. : B A N N E R S : .