Friends Game

Door Jan GeerlingWie kent ze niet? Ross, Monica, Chandler, Rachel, Joey en Phoebe en hun immer populaire sitcom Friends. Bij het schrijven van dit stuk is men net begonnen met seizoen negen, en een tiende seioen is inmiddels in de maak. Dit spel is al weer een jaar of twee op de markt, en ligt inmiddels bij enkele warenhuizen en speelgoedzaken zeer voordelig geprijsd in de shappen. Een mooi spel of geldklopperij?

Jongens en meisjes
Mijn favoriete aflevering van Friends is die waarin de jongens (Chandler en Joey) het opnemen tegen de meiden (Monica en Rachel) in een 'ons kent ons' quiz. Wie de meeste vragen over de andere spelers kan beantwoorden wint. De inzet destijds was het appartement van Monica. Enkele vragen: 'Wat is het beroep van Chandler'?, 'Wat is de favoriete film van Rachel?', 'Hoe heet Joey's fantasie vriendje?' Uiteindelijk wonnen de jongens in een speciale 'lightning round' het spel.

Ja of nee
Deze aflevering vormt de basis voor het spel. In 5 categorieën stellen twee teams vragen aan elkaar, en moeten ze de antwoorden raden. Een voorbeeld: team 1 vraagt aan de deelnemers van team 2: "heb je wel eens in een politiecel gezeten?" Alle spelers van team 2 hebben een 'ja' en een 'nee' kaartje. Vervolgens raden de spelers van team 1 de antwoorden. Wie de meeste vragen goed heeft wint het spel. Bij een gelijk spel volgt er nog een finale ronde (de lightning round dus).

Conclusie
Friends Game is een aardig 'party' spel dat het in een intieme kennissenkring goed zal doen. Er zijn vragen voor jongeren en volwassenen. De jongere vragen zijn wel in orde, de volwassen vragen zijn vooral braaf en weinig spectaculair. Friends Game is zo'n typisch spel dat een keer of drie voor een hilarische avond kan zorgen, waarna het voor altijd ver in de kast verdwijnt. Of u 15 euro voor 3 leuke avonden over hebt moet u zelf bepalen. Maar gezelligheid is nooit in geld uit te drukken, toch? Ik heb er in elk geval wel lol mee gehad.Uitgever: -
Speelduur: 60 min.
Auteur: -
Spelers: 2-6 (in teams)
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Prijs: € 15,-

 

. : B A N N E R S : .